ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δράκος

Συναντηση ΕΝΑΕ με Παπαθανασιου - Παυλοπουλο

Με τον Υπουργό Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκε σήμερα το προεδρείο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας. Το κύριο αίτημα των Νομαρχών είναι να αποσυρθεί η κυβερνητική διάταξη βάσει της οποίας καταργούνται μέχρι το τέλος του 2009 τα τέλη της άδειας και μεταβίβασης αυτοκινήτων.Τα έσοδα από τα εν λόγω τέλη ανέρχονται στα 110.000.000 Ευρώ και αποτελούν το μοναδικό πόρο που διαχειρίζονται απευθείας οι Νομαρχίες και κατευθύνονται σε διάφορα έργα ανά νομό.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κος Παυλόπουλος έκανε την ακόλουθο δήλωση
«Η συνάντηση της ΕΝΑΕ με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δείχνει το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση της Κυβέρνησης στα θέματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Γιατί σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών - κι εδώ οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Παπαθανασίου για την όλη πρωτοβουλία - προσπαθεί να βελτιώσει περαιτέρω τα, ήδη βελτιωμένα, οικονομικά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Στα όσα είπε ο κ. Δράκος για τις συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δεν θα εμμείνω. Θα σταθώ στα δύο ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο Εσωτερικών. Το ένα είναι ο Κώδικας. Τελειώνει η επεξεργασία του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή έτσι ώστε, εάν προλάβουμε να ψηφίσουμε τον Κώδικα στην Ολομέλεια, τότε θα ψηφισθεί όπως ακριβώς αρχικά είχα προγραμματίσει, δηλαδή μέχρι το τέλος αυτής της Συνόδου της Βουλής. Διαφορετικά, θα ψηφισθεί ως νομοσχέδιο, ακόμα και στα Τμήματα διακοπής των εργασιών της Βουλής, δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι. Όπως και να έχει, η νέα περίοδος - δηλαδή από το φθινόπωρο και μετά - σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να βρει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση χωρίς Κώδικα. Είναι αδιανόητο. Η προσπάθεια έγινε, ολοκληρώθηκε. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σ’ αυτό το βήμα.
Το δεύτερο αφορά τη στελέχωση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Είναι γνωστό ότι από τότε που δημιουργήθηκαν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις δεν υπήρξε πολιτική σε ό,τι αφορά τη στελέχωσή της. Έγινε η προσπάθεια πριν από δύο χρόνια με τις 1.500 θέσεις που δόθηκαν. Θα κάνω τα πάντα ώστε - χωρίς να παρεμβαίνω στο έργο του ΑΣΕΠ - να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, γιατί ορισμένες από αυτές βρίσκονται ακόμα σε επίπεδο ΑΣΕΠ. Και, σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, είπα και στον κ. Παπαθανασίου ότι για τις συμβάσεις έργου - που είναι απαραίτητες για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και, ούτως ή άλλως, αυτές βαρύνουν τον Προϋπολογισμό των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων - να προχωρήσουμε ώστε μέσα από αυτές τις συμβάσεις να καλύψουν, έστω και πρόσκαιρα, τις ανάγκες τους. Πλην όμως, αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, θα κάνουμε την προσπάθεια να δοθούν και οι θέσεις αορίστου χρόνου που πρέπει να δοθούν - τουλάχιστον ένα μέρος από τις θέσεις αυτές - στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις για να μπορέσουν να στελεχωθούν. Διότι το μεγάλο ζήτημα γενικότερα είναι η στελέχωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είχαν αφεθεί για πάρα πολλά χρόνια, επαναλαμβάνω, χωρίς το προσωπικό το οποίο τους ανήκει. Γι’ αυτό το λόγο θα κάνω - και προς αυτή την κατεύθυνση - ό,τι προσπάθεια χρειάζεται, για να μπορέσουν οι Αυτοδιοικητικοί Οργανισμοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιτελέσουν την αποστολή τους απέναντι στον πολίτη.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.