ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΔΡΟΜΟΙ του λαδιου και της Ελιας στο Νομο

Συνάντηση είχαν σήμερα στην Νομαρχία Μεσσηνίας ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ.Δημήτρης Δράκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος , ο Πρόεδρος της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ κ.Χρίστος Ριζάς, ο Προέδρος του ΟΠΑΝΑΜ κ.Παναγιώτης Τσιμόγιαννης, ο Δ/ντής Προγραμματισμού κ.Δημήτρης Μουντζούρης και υπηρεσιακοί παράγοντες, με θέμα την καλλίτερη προετοιμασία του οδοιπορικού του λαδιού & της ελιάς, που θα πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Ελλάδα ( θα ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα και καταλήξει στην Αλεξανδρούπολη, περνώντας από 12 μεγάλες πόλεις. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κος Δράκος τόνισε .«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ.Καραμπάτο, διότι είχε κατ΄ αρχήν την έμπνευση να γίνει αυτή η επικοινωνία και η διάχυση αν θέλετε, των αρχών του δικού μας
Μεσογειακού πολιτισμού μέσα από ένα οδοιπορικό, το οποίο θα αναπτυχθεί στη Βόρεια Ελλάδα, κατά μήκος της Εγνατίας οδού, από τις 15 Ιουνίου, μέχρι τις 19 Ιουλίου.
Το οδοιπορικό της ελιάς και του λαδιού με περαιτέρω ενίσχυση σε θέματα τουριστικής προβολής της Μεσσηνίας πρώτον, προβολής του ελαιολάδου δεύτερον και επίσης των μνημειακών, ιστορικών και πολιτιστικών χώρων τουτόπου μας, είναι μια πολύ σπουδαία υπόθεση την οποία θα ενισχύσει και η ΝΑΜ με την παρουσία μας και με την ενίσχυση του προγράμματος που ήδη έχει διαμορφώσει το Επιμελητήριο. Εμείς εκεί θα βοηθήσουμε ακόμα
περισσότερο στην υπόθεση της επικοινωνίας μέσω των ΜΜΕ των τόπων από όπου θα διερχόμαστε και θα γίνονται αυτές οι δράσεις και με τη διαμόρφωση ενισχυτικού κλίματος των όλων προσπαθειών έτσι όπως θα περιγράφονται στο πρόγραμμα.
Διαδικαστικά η εργασία αυτή θα γίνει μέσω της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ και της συνεργασίας με το Επιμελητήριο. Πολύ σύντομα θα έρθουν οι προτάσεις στις αρμόδιες Νομ/κές επιτροπές και στο Ν.Σ. για να ληφθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις επί εισηγήσεως η οποία θα διαμορφωθεί.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.