ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Αυλαια για τις Πανελλαδικες εξετασεις

Πυρετός επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν την Τρίτη, 5 Μαΐου. Όπως προκύπτει από τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων, οι επιλογές των υποψηφίων φαίνεται να έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση. Οι περισσότεροι επέλεξαν Σχολές, οι οποίες οδηγούν σε διορισμό στο Δημόσιο, όπως εκπαιδευτικοί και στρατιωτικοί. Η διαδικασία των εξετάσεων θα ολοκληρωθεί για όλες τις κατηγορίες σχολείων στις 13 Ιουλίου.
Την Παρασκευή 15 Μαΐου θα πάρουν τη σκυτάλη οι μαθητές των ενιαίων λυκείων, ομάδα που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων. Θα διαγωνιστούν 91.320 μαθητές, 88.262 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εννιακόσιες εβδομήντα θέσεις περισσότερες από πέρυσι. Οι υποψήφιοι από φέτος θα επωφελούνται από σειρά αλλαγών που τίθενται σε ισχύ. Έχουν πλέον το δικαίωμα, ύστερα από αίτηση, να δουν το γραπτό τους μετά τη βαθμολόγησή του.
Στα μηχανογραφικά τους δελτία οι υποψήφιοι θα αντικρίσουν φέτος 16 νέα τμήματα, τα οποία καταμερίζονται σε 14 πόλεις της χώρας. Τρία είναι τα ΑΕΙ εκ των οποίων 2 ιδρύονται στην Κομοτηνή και 1 στη Λήμνο, ενώ 13 είναι τα νέα ΤΕΙ. Δύο στα Γρεβενά και από 1 σε Κοζάνη, Καλαμάτα, Μεσολόγγι, Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Αμαλιάδα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Σέρρες και Δράμα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.