ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Κρισιμη διετια για την Οικονομια

Κρίσιμη για το μέλλον της Ελλάδας χαρακτηρίζει με δήλωσή του την επόμενη διετία ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης συμπερασμάτων του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.
Σε δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομίας προσθέτει επίσης ότι η Αθήνα δεν συμφωνεί με όλες τις παρατηρήσεις και τις προβλέψεις του ΔΝΤ. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ΔΝΤ, το έλλειμμα της χώρας μας θα κινηθεί στο 6%, το 2009. Αν δεν ληφθούν μέτρα, εκτιμάται ότι το 2010 θα εκτοξευθεί στο 7%. Το πόρισμα προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία το τρέχον έτος θα κινηθεί αρνητικά μεταξύ μείον 1 και μείον 2%. Ο Διεθνής Οργανισμός προτείνει, επίσης, σειρά μέτρων πολυετούς χαρακτήρα προκείμενου να τεθεί σε καθοδική πορεία το δημόσιο χρέος.
Η δήλωση του υπουργού Οικονομίας:
«Η κυβέρνηση μελετά και αξιολογεί με προσοχή όλες τις εκθέσεις των Διεθνών Οργανισμών, οι οποίες αφορούν την χώρα μας, ακόμη και όταν δεν συμφωνούμε με ορισμένες προβλέψεις και εκτιμήσεις τους. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι στα επόμενα 2 χρόνια θα κριθούν πολλά για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Οι αποφάσεις ανήκουν στους Έλληνες. Ή θα προχωρήσουμε μπροστά με μεγάλες αλλαγές και τομές, για να κερδίσουμε το μέλλον με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Ή θα γυρίσουμε πίσω στην αδράνεια, στην αβεβαιότητα και
στην μιζέρια. Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά. Να βάλει, όπως πάντα, το εθνικό συμφέρον πάνω απ' όλα. Να προχωρήσει στα επόμενα δύο
χρόνια στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που για τρεις ολόκληρες δεκαετίες δεν έγιναν πράξη. Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε το μέλλον της".
πατρίδας μας».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.