ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

διακοπές

Μηνας Διακοπων για τους Ελληνες ο Ιουνιος

Οι Έλληνες που θα κάνουν διακοπές φέτος τον Ιούνιο θα είναι κατά 65% περισσότεροι σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι (εξαιτίας των φθηνότερων τιμών), ενώ θα είναι κατά 6% λιγότεροι τον Αύγουστο, που παραμένει βέβαια ο μήνας της υψηλής ζήτησης διακοπών,ο ένας στους δύο Έλληνες κάνει διακοπές τον Αύγουστο και ο ένας στους τρεις τον Ιούλιο.
Το δέλεαρ της τιμής είναι μεγάλο: αν πάμε διακοπές στα τέλη Αυγούστου θα πληρώσουμε 30-60% περισσότερο απ’ ό,τι τώρα (τέλη Ιουνίου). Γι’ αυτό και φέτος για πρώτη φορά, λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Ιούνιος γίνεται μήνας διακοπών. Αυξάνεται το μερίδιο του Ιουνίου κατά 65% σε σχέση με πέρυσι και περιορίζεται το μερίδιο του Αυγούστου.
Υπολογίζεται ότι κατά το φετινό μήνα Ιούνιο οι διανυκτερεύσεις των Ελλήνων θα καταρρίψουν ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 5 εκατομμύρια. Αναζητώντας και συγκρίνοντας στοιχεία από τις έρευνες που κάθε χρόνο πραγματοποιεί η ΚΑΠΑ Research για την έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα», αλλά και από έρευνες της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, προκύπτει το συμπέρασμα ότι αυτό τον Ιούνιο οι παραλίες θα είναι πιο γεμάτες από άλλες χρονιές. Αντίθετα, οι διανυκτερεύσεις κατά τον ακριβό Αύγουστο θα περιοριστούν.
Στη φετινή έρευνα της ΚΑΠΑ Research οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι σε ποσοστό 4,8% θα κάνουν διακοπές τον Ιούνιο έναντι 2,9% πέρυσι. Προκύπτει από τις έρευνες της τελευταίας πενταετίας ότι Ιούνιος και Σεπτέμβριος αυξάνουν τα μερίδιά τους ως μήνες διακοπών, ενώ αντίθετα περιορίζεται το μερίδιο του ακριβού Αυγούστου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.