ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δημόσιο

Σε τροχια μονιμοποιησης 80.000 Συμβασιουχοι του Δημοσιου !!!

Πράσινο φως για τη μονιμοποίηση 80 χιλιάδων και πλέον συμβασιούχων του Δημοσίου και ειδικότερα του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, δίνει ρύθμιση, η οποία περιέχεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και κατατέθηκε την Παρασκευή στη βουλή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, το Σάββατο, με τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες υπαλλήλους, οι οποίοι υπηρετούν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρειες, Νομαρχίες, Δήμους και Κοινότητες).
Επίσης, σε ανεξάρτητες Αρχές να καταλάβουν θέσεις μονίμων, αρκεί να κατέχουν μέχρι σήμερα οργανική ή προσωποπαγή θέση στο Δημόσιο και να έχουν συνάψει σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Με τη μονιμοποίησή τους οι υπάλληλοι αυτοί εξισώνονται πλήρως με τους μόνιμους ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που περιέχονται στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. Σημαντικότερο πλεονέκτημα για τους υπαλλήλους στη νέα ρύθμιση είναι η δυνατότητα που τους δίδεται να εξελιχθούν ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και τα προσόντα τους στη διοικητική ιεραρχία.
Έτσι προβλέπεται και γι' αυτούς βαθμολογική κλίμακα με πέντε επίπεδα σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα. Οι υπάλληλοι με βαθμό Α αποκτούν δικαίωμα για την επιλογή τους σε θέση διευθυντή, προϊσταμένου ή γενικότερα θέσεις ευθύνης σε επίπεδο τμήματος, γραφείου και αυτοτελούς τμήματος ή γραφείου.
Επίσης, θα έχουν δικαίωμα μετάταξης ή μετακίνησης σε άλλες υπηρεσίες οι υπάλληλοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη ρύθμιση, με στόχο και την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών στη δημόσια διοίκηση, αλλά και την πληρέστερη αξιοποίηση του προσωπικού.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.