ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Σωτ. Παναγιωτοπουλος – Στο Ν.Σ. οι θεσεις για την νεα ΚΑΠ !!

Στην συζήτηση για την διαμόρφωση της πρότασης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας για την αναθεώρηση της ΚΑΠ ,ο αρμόδιος Αντινομάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος παρουσίασε στην εισήγηση του τις θέσεις της Ν.Α.Μεσσηνίας στο φλέγον αυτό θέμα για τους αγρότες.Η ομιλία του κου Παναγιωτόπουλου Αναλυτικα.
Με τον βασικό κανονισμό της Ε.Ε 73/2009 για τις άμεσες ενισχύσεις, ο οποίος αντικαθιστά εν πολλοίς τον προηγούμενο κανονισμό 1782/2003, ολοκληρώθηκε και θεσμοθετήθηκε ο «έλεγχος υγείας» της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Στο πλαίσιο εφαρμογής του κανονισμού αυτού, πρέπει να γίνουν από τη χώρα μας βασικές πολιτικές επιλογές, η πλειονότητα των οποίων θα πρέπει να γνωστοποιηθεί στην Ε.Ε μέχρι την 1/8/2009.
Η αρμόδια Δ/νση του ΥΑΑ&ΤΡ. μετά από ενδελεχή μελέτη και αφού επεξεργάστηκε τον ανωτέρω κανονισμό υπέβαλε στην πολιτική ηγεσία έναν πίνακα, ο οποίος περιλαμβάνει τις βασικές πολιτικές επιλογές που πρέπει να γίνουν προς υλοποίηση των αποφάσεων του «ελέγχου υγείας» της ΚΑΠ, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες προθεσμίες που ορίζονται στον κανονισμό 73/2009 του συμβουλίου. Ο πίνακας αυτός εστάλη από το ΥΑΑ στην ΠΑΣΕΓΕΣ προκειμένου να αξιολογηθούν σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσουν σχετικές προτάσεις προς την πολιτική ηγεσία του ΥΑΑ.
Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε πρόσφατα (και συγκεκριμένα την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009) ενημερωτική σύσκεψη παρουσία του Προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ εδώ στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με την ΕΑΣ Μεσσηνίας και την συμμετοχή συνεταιριστικών στελεχών για να καταγράψουν τις απόψεις των εκπροσώπων των αγροτών στο θέμα αυτό.
Πρέπει να τονίσω ότι εμείς ως Ν.Α δεν έχουμε λάβει μέρος στον διάλογο αυτό συμμετείχαμε όμως στην συζήτηση που έγινε εδώ στην Καλαμάτα ύστερα από πρόσκληση της ΕΑΣ Μεσσηνίας και της ΠΑΣΕΓΕΣ και πρέπει να πω ότι για το θέμα αυτό έχουμε μια διαρκεί συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΕΑΣ. Παρακολουθούμε στενά το θέμα αυτό και τις εξελίξεις που τρέχουν, έχουμε ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Μεσσηνίας για τις απόψεις και τις θέσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων που διατυπώθηκαν τόσο στην Πανελλαδική Σύσκεψη υπό την αιγίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα (Τρίτη 7 Ιουλίου 2009) παρουσία του Γ.Γ του ΥΑΑ κ. Χρ. Αγουλά και του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ξεν. Βεργίνη, όσο και για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Δ.Σ της ΠΑΣΕΓΕΣ κατά την συνεδρίαση στις 8 Ιουλίου 2009.
Την Πέμπτη το Δ.Σ της ΕΑΣ Μεσσηνίας θα συνεδριάσει προκειμένου να συζητήσει και να διατυπώσει την θέση του προς το ΥΑΑ για το θέμα αυτό και θεωρήσαμε πολύ σημαντική την συζήτηση του θέματος αυτού σήμερα στην Ν.Ε, προκειμένου να ενημερωθούμε και φυσικά να στηρίξουμε τις θέσεις των φορέων του Νομού μας, αν χρειασθεί στη συνέχεια.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.