ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Δηλωσεις Δρακου για το ξεπουλημα στο σιδηροδρομο

Ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος με σημερινές δηλώσεις του αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη για τον σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο και την επαναδρομολόγηση του τρένου ως την Τρίπολη που αρχίζει αύριο. Ο κ. Δράκος ανέφερε ότι πρέπει να γίνει ηλεκτροκίνηση της γραμμής, ώστε η απόσταση από Αθήνα μέχρι Καλαμάτα να διανύεται πολύ γρηγορότερα και το τρένο να είναι ανταγωνιστικό μέσο.
''Ζητήσαμε'' επίσης, είπε, ''τα δρομολόγια (που ξεκινούν αύριο) να τεθούν σε νέα βάση, να δρομολογηθούν και προς Καλαμάτα με την ολοκλήρωση του έργου. Να δούμε τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη περιφερειακών και τοπικών δρομολογίων, που θα καταστήσουν το τρένο ελκυστικό. Να πάρει περιβαλλοντικό, φυσιολατρικό, εκδρομικό, τουριστικό χαρακτήρα και να δούμε και την εμπλοκή της αυτοδιοίκησης σ' αυτή τη βάση''.
Ο νομάρχης Μεσσηνίας είπε ότι ο υπουργός Μεταφορών αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα, τόνισε όμως πως ''η θετική οπτική γωνία πρέπει να μετουσιωθεί σε πρόγραμμα και να γίνει προγραμματισμός υλοποίησης''.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.