ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ελαιόλαδο

Πρωτοβουλια της Ε.Ε. για το ελαιολαδο με παρεμβαση

«Λάθος» χαρακτήρισε το μέτρο της ιδιωτικής αποθεματοποίησης ελαιολάδου ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου Μαροκινός κ. Μομάχετ Σάμπρι, ο οποίος επισήμανε στα Χανιά «την καθυστερημένη εφαρμογή του από την ΕΕ».
«Η παρέμβαση της ΕΕ δεν έγινε σωστά, δεν ήταν σωστή παρέμβαση. Η απόφαση για αποθεματοποίηση ήρθε πάρα πολύ αργά και επομένως δεν είχε αποτέλεσμα. Ήταν κάτι, αλλά δεν είχε το αποτέλεσμα που θα είχε αν γινόταν νωρίτερα", δήλωσε...συγκεκριμένα ο κ. Σάμπρι, ενώ πρότεινε να αναλάβει πρωτοβουλίες η ΕΕ «ώστε να μην υπάρχουν πολύ μεγάλες διακυμάνσεις της τιμής του προϊόντος».
Ο κ. Σάμπρι επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς όπου και ενημερώθηκε από τον διευθυντή κ. Κώστα Χαρτζουλάκη για τη δημιουργία του εργαστηρίου πιστοποίησης ποιότητας του λαδιού, καθώς και για τα συστήματα διαχείρισης άρδευσης, λίπανσης και φυτοπροστασίας που εφαρμόζονται στο ινστιτούτο. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Χαρτζουλάκης, συζητήθηκε και το θέμα διοργάνωσης ημερίδας για το λάδι. "Συζητήσαμε και για τη διοργάνωση ενός διεθνούς σεμιναρίου στα Χανιά που θα αφορά την ποιότητα και την προώθηση του λαδιού. Ελπίζουμε ότι θα γίνει μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2009 ή το πρώτο εξάμηνο του 2010".

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.