ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πρωτοβουλια της Ε.Ε. για το ελαιολαδο με παρεμβαση

«Λάθος» χαρακτήρισε το μέτρο της ιδιωτικής αποθεματοποίησης ελαιολάδου ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου Μαροκινός κ. Μομάχετ Σάμπρι, ο οποίος επισήμανε στα Χανιά «την καθυστερημένη εφαρμογή του από την ΕΕ».
«Η παρέμβαση της ΕΕ δεν έγινε σωστά, δεν ήταν σωστή παρέμβαση. Η απόφαση για αποθεματοποίηση ήρθε πάρα πολύ αργά και επομένως δεν είχε αποτέλεσμα. Ήταν κάτι, αλλά δεν είχε το αποτέλεσμα που θα είχε αν γινόταν νωρίτερα", δήλωσε...συγκεκριμένα ο κ. Σάμπρι, ενώ πρότεινε να αναλάβει πρωτοβουλίες η ΕΕ «ώστε να μην υπάρχουν πολύ μεγάλες διακυμάνσεις της τιμής του προϊόντος».
Ο κ. Σάμπρι επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς όπου και ενημερώθηκε από τον διευθυντή κ. Κώστα Χαρτζουλάκη για τη δημιουργία του εργαστηρίου πιστοποίησης ποιότητας του λαδιού, καθώς και για τα συστήματα διαχείρισης άρδευσης, λίπανσης και φυτοπροστασίας που εφαρμόζονται στο ινστιτούτο. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Χαρτζουλάκης, συζητήθηκε και το θέμα διοργάνωσης ημερίδας για το λάδι. "Συζητήσαμε και για τη διοργάνωση ενός διεθνούς σεμιναρίου στα Χανιά που θα αφορά την ποιότητα και την προώθηση του λαδιού. Ελπίζουμε ότι θα γίνει μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2009 ή το πρώτο εξάμηνο του 2010".
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου