ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

Την ανηφορα πηραν οι τιμες με τον υδράργυρο στα υψη

Ανατιμήσειςακόμα και της τάξης του 29% σε βασικά καταναλωτικά αγαθά δείχνουν τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης για το δίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου. Την ίδια ώρα, μικρή αύξηση σημείωσε και ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, κλείνοντας στο 0,6%, από 0,5% που ήταν τον Ιούνιο.Ο υφυπουργός Γιώργος Βλάχος, έδωσε χθες στη δημοσιότητα τις μεταβολές των τιμών σε 160 προϊόντα καθημερινής χρήσης, που αντιστοιχούν σε 2.000 κωδικούς και σταθερά παρακολουθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.
Όπως ανακοινώθηκε, στο σύνολό τους οι τιμές παρουσίασαν μείωση σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009 κατά 0,2%, όμως οι βιομηχανίες σε επιμέρους κατηργορίες προϊόντων και παρά την οικονομική κρίση, δεν σταμάτησαν να κάνουν ανατιμήσεις το εφετινό καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείο σημειώθηκαν αυξήσεις σε 8 κατηγορίες προϊόντων που φθάνουν ακόμα και το 29%. Αύξηση 12,56% στις χοιρινές μπριζόλες, έως 11,79% στα κατεψυγμένα αλιεύματα, 11,74% στις τσιπούρες ιχθυοτροφείου, έως 21,28% στις κονσέρβες τόνου, έως 6,76% στο φρέσκο γάλα, έως και 10,26% στις μπίρες σε γυάλινη φιάλη και έως 29,65% στις κατεψυγμένες έτοιμες πίτσες.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.