ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κανονικα θα λειτουργουν οι Βρεφονηπιακοι Σταθμοι

Το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών στην προγραμματισμένη ημερομηνία, δηλαδή από 1η Σεπτεμβρίου, εισηγήθηκε την Παρασκευή ομόφωνα το Εθνικό και Επιστημονικό Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης προς τον υπουργό Υγείας, Δ.Αβραμόπουλο, μετά από συνεδρίασή του. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, από τα στοιχεία που καταγράφονται αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει ότι η έξαρση της νέας γρίπης είναι τέτοια που να καθιστά απαραίτητο το κλείσιμό τους το φθινόπωρο.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε επίσης το αν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία το φθινόπωρο και ποιες είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου που θα τεθούν σε προτεραιότητα για εμβολιασμό.
Την ερχόμενη εβδομάδα σε νέα συνεδρίαση θα ληφθούν αποφάσεις για τα σχολεία και ..... .τους εμβολιασμούς. Σημειώνεται πάντως ότι στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας Γρίπης οι προτεινόμενες ομάδες για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό είναι οι εργαζόμενοι σε χώρους υγείας, σε υπηρεσίες αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας, τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τα άτομα σε ομαδική διαβίωση, όπως οι οίκοι ευγηρίας, τα άτομα σε χώρους που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός, όπως τα σχολεία και οι έγκυες γυναίκες.
Αυστηρές συστάσεις από τον ΕΟΦ
Εν τω μεταξύ, αυστηρό πλαίσιο και διαδικασίες ελέγχου ορίζει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για τη χορήγηση των αντι-ιικών φαρμάκων, τα οποία επιστρέφουν σύντομα στα ράφια των φαρμακείων. Η χορήγησή τους απαιτείται να γίνεται αποκλειστικά με αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση συνοδευόμενη από συνταγή.
Στην απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων υπογραμμίζεται ότι η διάθεση των αντι-ιικών σκευασμάτων Tamiflu και Relenza χωρίς ιατρική γνωμάτευση και συνταγή αποτελεί παράβαση της φαρμακευτικής νομοθεσίας.
Η γνωμάτευση και η συνταγή θα φυλάσσονται επί διετία στα φαρμακεία και θα είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για έλεγχο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από τους υπευθύνους κυκλοφορίας των φαρμάκων ή από την φαρμακαποθήκη υπερβολική ζήτηση των προϊόντων θα πρέπει να ειδοποιείται άμεσα ο ΕΟΦ.
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου