ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Καυσωνας και...στην αμολυβδη βενζινη!

Η ανοδική πορεία του υδράργυρου φαίνεται πως συμπαράσυρε μαζί του και τις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης στην Μεσσηνία και όχι μόνο.Την τελευταία εβδομάδα ξαναβρέθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα του φετινού καλοκαιριού, πάνω από 1 ευρώ το λίτρο στο σύνολο των πρατηρίων του νομού μας. Μια εικόνα που είναι συνολική για όλη την επικράτεια με τις λιανικές τιμές να καταγράφουν άνοδο 2-3 λεπτά πάνω από τη μέση τιμή της προηγούμενης εβδομάδας.
Φέτος το καλοκαίρι και ιδιαίτερα μετά τη νέα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα οι τιμές επανήλθαν στα ύψη, πλησιάζοντας τα επίπεδα - ρεκόρ του περσινού Ιουλίου. Από την πλευρά τους οι πρατηριούχοι αποτάσσουν από πάνω τους την οποιαδήποτε ευθύνη για τις υψηλές τιμές που περνάνε στα πρατήρια.
Μάλιστα εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά κλείνοντας τα πρατήρια, εφόσον το υπουργείο Οικονομικών προχωρήσει σε ανατροπή του φορολογικού καθεστώτος και δε χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων εισροών -εκροών.
Όπως υποστηρίζουν οι ταμειακές μηχανές πρέπει να μπουν στα διυλιστήρια και τις εταιρίες. Επισημαίνουν επίσης ότι με «το νέο σύστημα μας ζητάνε να αλλάξουμε και πάλι κατηγορία βιβλίων, μόλις δύο χρόνια μετά την προηγούμενη αλλαγή από Β' σε Α'' με την εφαρμογή του συστήματος «Ηφαιστος». Επιπλέον το νέο σύστημα ελέγχου εισροών - εκροών που δεχτήκαμε, για να μην υπάρχει καμία σκιά στον κλάδο, κοστίζει για κάθε πρατήριο από 30.000 - 45.000 ευρώ. Χρήματα από το ΕΣΠΑ δεν υπάρχουν σύμφωνα με τους πρατηριούχους οπότε θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη από το νέο έτος."

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.