ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Προϋπολογισμός 2010: Ξεκινησε στη Βουλη

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε από το απόγευμα του Σαββάτου η πολιτική αντιπαράθεση στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2010. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί, αφού θα έχουν προηγηθεί οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με την ονομαστική ψηφοφορία.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ......σημαντικό βήμα στην αφετηρία μιας μεγάλης και δύσκολης προσπάθειας να βγει η Ελλάδα από το τέλμα και το αδιέξοδο, ενώ, ταυτόχρονα, επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι με την πολιτική της οδήγησε τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την διέσυρε διεθνώς.
Ο προϋπολογισμός του 2010 είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, που θα αποτυπωθεί στο 4ετες Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, και στοχεύει στη μείωση του ελλείμματος κάτω από 3% του ΑΕΠ στο τέλος της πρώτης τετραετίας του ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε και συνέχισε:
«Παρά τις τεράστιες δυσκολίες, η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για την ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, την θωράκιση του κράτους πρόνοιας, τη ρευστότητα στην αγορά, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την διαφάνεια παντού, σύμφωνα με το σχέδιο των πρώτων 100 ημερών».
Ο εισηγητής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, έκανε λόγο για «κρυφή ατζέντα» και τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει «να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες».
«Ο προϋπολογισμός είναι πλασματικός. Η κυβέρνηση κρατά διπλά βιβλία και ταμεία. Η δημιουργική λογιστική βρίσκεται στην αποθέωσή της [...] Ο κ. Παπανδρέου έλεγε πως υπάρχουν χρήματα και σχέδιο - ότι θα μπορούσε πολύ εύκολα να εισπράξει 1 δισ. ευρώ από οφειλόμενους φόρους και άλλο 1 δισ. από κατάργηση επιτροπών του Δημοσίου. Στον προϋπολογισμό καταγράφονται 125 εκ. ευρώ από φόρους και μόλις 58 απ’ τις επιτροπές σημείωσε. Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε και στις «χρυσές συμφωνίες εθελούσιας εξόδου, όπως στον ΟΛΠ», την ίδια ώρα που «η κυβέρνηση πετά τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους στα stage».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.