ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Στον Δεματοποιητη λεμε ΝΑΙ..επιτελους

Σημαντικό βήμα προόδου, χαρακτήρισαν την εφαρμογή της δεματοποίησης που χρησιμοποιεί ως μέθοδο διαχείρισης απορριμμάτων ο Δήμος Πύργου, οι δήμαρχοι Καλαμάτας, Νίκας Παναγιώτης και Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης που επισκέφθηκαν χθες το χώρο για να δουν πως λειτουργεί, τους οποίους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος με τους αντιδήμαρχους Αντρέα Ανδρικόπουλο και Κώστα Μποσμή.
Οι δύο Δήμαρχοι μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους επισκέφθηκαν το «Ποτόκι» Κολιρίου όπου είδαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης μεθόδου προκειμένου να την εφαρμόσουν και στους δικούς τους Δήμους. Επεσήμαναν πως ο Δήμος Πύργου και ο Δήμαρχος με την υλοποίηση του τρόπου αυτού διαχείρισης των απορριμμάτων δείχνουν πως σέβονται τους πολίτες τους.
«Ειλικρινά λυπάμαι για την κατάσταση που είμαστε στην Μεσσηνία, όχι με ευθύνη των Δημάρχων και δεν έχουμε κάνει τα βήματα τα οποία έχουν γίνει εδώ στον Πύργο με πολύ μεγάλες προσπάθειες από το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή. Έχουμε άποψη πλέον για τις οσμές, για τον τρόπο λειτουργίας του μηχανήματος.
Γνωρίζουμε ότι είναι μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα. Γνωρίζεται και εσείς ότι η διαχείριση είναι θέμα της πολιτείας. Παρακαλώ πολύ επειδή η Μεσσηνία έχει γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος, όποιος θέλει να έχει άποψη για την δεματοποίηση, όποιος θέλει να γνωρίσει σε βάθος αυτό τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, όποιος θέλει να δει αν μυρίζει ή δεν μυρίζουν τα σκουπίδια και γενικότερα πως λειτουργεί ο τρόπος αυτός να έρθει εδώ στον Πύργο να δει και στη συνέχεια να μιλήσει.
Δεν είναι λύση, ο δήμαρχος να πάει τα σκουπίδια στο σπίτι του ή να τα στείλει στο φεγγάρι. Είμαστε υπεύθυνοι, αλλά ως δημοτικές αρχές δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς τη συμπαράσταση και τη συνεργασία με τους πολίτες. Δήμαρχε σε ευχαριστώ πολύ για τη καλοσύνη που είχες, συγχαρητήρια για το βήμα που έκανες παρά τις αντιδράσεις τις οποίες συνάντησες και η εμπειρία που πήραμε από εδώ είναι πολύτιμη», τόνισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ Παναγιώτης Νίκας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.