ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πολιτισμός

Προκαλει ο Σταυρος Μπενος για τον Επικουρειο Απολλωνα

Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα ανήκει ιστορικά στην Ηλεία, δήλωσε τη περασμένη εβδομάδα σε κοινή συνέντευξη που έδωσε μαζί με το νομάρχη Χαράλαμπο Καφύρα ο πρώην Υπουργός και επι σειρά ετών Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σταύρος Μπένος.
Συμφωνα με εφημερίδα της Ηλείας ο Σταύρος Μπένος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είπε πως όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού και τον είχαν επισκεφθεί οι Μεσσήνιοι για το θέμα του Επικούριου, τους έδιωξε αμέσως! «Προφανώς ανήκει στην Ηλεία λόγω της αρχαίας Φιγαλείας και δε νομίζω ότι μπορούμε να παίζουμε με τα μνημεία για λόγους ψηφοθηρικούς.
Λες και τα μνημεία είναι ένα θέμα τοπικιστικό. Τα μνημεία θέλουν απέραντο σεβασμό και πρέπει να είμαστε αντάξιοι με την ιερότητά τους.
Ανήκουν σε όλους τους πολίτες του κόσμου και δεν .........μπορούμε να επικαλούμαστε διοικητικά τερτίπια για να αλλάζουμε τα σύνορα των μνημείων. Κακώς λοιπόν κατά την άποψή μου επιχειρήθηκε η ανάκληση της απόφασης για το πού ανήκει ο ναός» μας είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μπένος.
Υ.Γ. Ελα Σταύρο στην Μεσσηνία να σου δώσουν την απάντηση οι Μεσσήνιοι που σε ψήφισαν όταν έγινες βουλευτής και μετά υπουργός, θα σε ενημερώσουν για τα καλά!!!

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.