ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλλικράτης

Διαμαχες στην ΤΕΔΚ για τον Καλλικρατη

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στη Δυτική Μεσσηνία η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για δημιουργία ενιαίου Δήμου Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία. Με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους οι Δήμοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων προτείνουν τη δημιουργία Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.
· Δήμο Ανατολικής Πυλίας ζητούν οι εκπρόσωποι των φορέων των Δήμων Κορώνης, Αίπειας και Πεταλιδίου, που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη Λογγά. Ως έδρα του νέου Δήμου Πεταλίδι και Αίπεια προτείνουν το Πεταλίδι ενώ ο Δήμος Κορώνης πρότεινε να αποφασίσει το Υπουργείο των Εσωτερικών.
· Αντιρρήσεις για την ένταξή του στο Δήμο Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά έχει ο Δήμος Αρφαρών. Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο ζητεί τη συνένωση του Δήμου με το Δήμο Καλαμάτας.
· Ο «Καλλικράτης» θα συζητηθεί, για μια ακόμη φορά, σήμερα το βράδυ στο διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας.
«Ανοιχτούς λογαριασμούς» ως προς τη συνολική πρόταση που θα διατυπωθεί για τον αριθμό των νέων Δήμων στη Μεσσηνία, άφησε η προχθεσινή συνεδρίαση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.
Κι αυτό γιατί δεν λήφθηκε απόφαση, δεδομένης της χθεσινοβραδινής συνάντησης μεταξύ των Δήμων Αίπειας, Κορώνης και Πεταλιδίου, αλλά και μιας νέας πρότασης που διατυπώθηκε από τον πρόεδρό της, δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα για τη δημιουργία ορεινού Δήμου στην κεντρική Μεσσηνία μεταξύ των Δήμων Αριστομένη, Βουφράδος, Παπαφλέσσα, Χιλιοχωρίων και, ενδεχομένως, της Κοινότητας Τρικόρφου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.