ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Σκληρη επιθεση Σαμαρα για την οικονομια

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία εξαπέλυσε εκ νέου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της γενικής συνέλευσης της ΕΕΔΕ.
Ο κ. Σαμαράς έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για «αδυναμία της σημερινής κυβέρνησης να στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να παραλύσουν τα πάντα επί μήνες - μεταξύ άλλων και ο εισπρακτικός μηχανισμός. Κι απ’ αυτή την παράλυση προέκυψε νέα διόγκωση του ελλείμματος…»
Μίλησε επίσης για «απίστευτη αλυσίδα δημοσίων δηλώσεων της νέας κυβέρνησης που διακήρυσσε παντού ότι είμαστε ‘’διεφθαρμένοι’’, ότι ‘’δεν υπάρχει σάλιο’’ κι ύστερα έβγαινε να δανειστεί πανάκριβα, ενώ την χτύπαγαν οι κερδοσκόποι από παντού…»
Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της στάσης του κόμματός του να καταψηφίσει τα μέτρα που επιβάλλονται από το μηχανισμό στήριξης, σημειώνοντας πως το μείγμα πολιτικής που πρότεινε η κυβέρνηση οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση, όχι σε δημοσιονομική εξυγίανση. Πρόσθεσε πως «στο ΝΑΙ που ψήφισαν στο Βουλή αυτοί που υπερψήφισαν τα μέτρα, περιλαμβάνεται και το θέμα των 40 ετών εργασίας προκειμένου να λάβει κάποιος πλήρη σύνταξη. Αναφερόταν, άλλωστε, ρητά στο Μνημόνιο που ήλθε σε ψηφοφορία…»
Επέκρινε μάλιστα τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος, όπως είπε, προσπαθεί να πείσει ότι διαπραγματεύεται το χαμηλότερο όριο των 37 ετών για πλήρη σύνταξη.
Αφού διερωτήθηκε «αλλά εφόσον ψήφισαν ήδη στο Μνημόνια τα 40 χρόνια ως όριο, ποιόν δουλεύουν;», σημείωσε ότι «αν εκ των υστέρων επιζητούν να το αλλάξουν, είναι σαν να λένε ότι καλά έκανε η ΝΔ και το καταψήφισε τότε! Αν πάλι καταφέρει ο κύριος υπουργός και κατεβάσει το όριο των 40 στα 37 χρόνια, αυτό σημαίνει ότι καλά κάναμε και τους λέγαμε τότε, ότι έπρεπε να διαπραγματευτούν εξ αρχής το πακέτο, καλύτερα και σοβαρότερα!».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.