ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παιδεία

Προσοχη στα Μηχανογραφικα των Πανελλαδικων

Τα κλειδιά για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Τι να προσέξετε στο Μηχανογραφικό Με ποιον τρόπο οι υποψήφιοι θα επιλέξουν σωστά τις σχολές που επιθυμούν Οι αθέατες πλευρές του Μηχανογραφικού Τι επιλέγουν οι υποψήφιοι Οι νέες αντιστοιχίες των τμημάτων ΑΕΙ- ΤΕΙ
Τι να προσέξετε - τι να αποφύγετε
Η συμπλήρωση και κατάθεση του μηχανογραφικού Δελτίου από τους χιλιάδες υποψηφίους όλων των κατηγοριών (τελειόφοιτους, απόφοιτους, κατηγορία 10%) είναι το καμπανάκι που χτυπά προειδοποιώντας για την τελευταία στροφή στον σκληρό αγώνα δρόμου «για μια θέση στον ήλιο» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης των, ούτε λίγο ούτε πολύ, 512 συνολικά τμημάτων και σχολών. Το λευκό χαρτόνι του μηχανογραφικού Δελτίου έχει ολισθηρά σημεία και κρύβει «παγίδες» και «ευκαιρίες».
.. Η ουσιαστική μελέτη του ΟΔΗΓΟΥ για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού που μοιάζει με σπαζοκεφαλιά, μπορεί να βοηθήσει τους υποψηφίους να κάνουν τη σωστή επιλογή των τμημάτων που επιθυμούν, να τους πληροφορήσει για τα τμήματα που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, για τις καινοτομίες στο φετινό Μηχανογραφικό και για τον τρόπο επιλογής των εισαγομένων, με σκοπό να ξεκαθαρίσουν το θολό τοπίο των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ ώστε οι κρίσιμες επιλογές για τις σπουδές και κατ΄ επέκταση το επάγγελμα, να είναι πιο κοντά στις προσδοκίες και τα όνειρά τους!
Μέσα από τις σελίδες του ΟΔΗΓΟΥ δίνονται οι απαντήσεις σε όλες τις ενδεχόμενες απορίες του υποψηφίου, αντιμετωπίζονται με σαφήνεια οι προβληματισμοί που εκφράζονται συνήθως για διάφορα σημαντικά ζητήματα επιλογής των σπουδών και ξεκαθαρίζεται ποιοι συνδυασμοί Επιστημονικών Πεδίων και Κατευθύνσεων δεν οδηγούν σε απώλεια μορίων για τους υποψηφίους. Παράλληλα παρουσιάζονται οι νέες αντιστοιχίες των τμημάτων ΑΕΙ- ΤΕΙ, για να έχουν πλήρη εικόνα όσοι ενδιαφέρονται για μετεγγραφή. Να μη το ξεχάσουμε: από φέτος δεν ισχύει η βάση του 10, οπότε όλοι οι υποψήφιοι- εξετασθέντες μπορούν να διεκδικήσουν, με βάση τη βαθμολογία τους, μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.