ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Ανοιχτη ξανα η Μαραθολακα ως 3/9

Στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας συζητήθηκε εκτενώς χθες το θέμα της απόθεσης απορριμμάτων στη χωματερή του Δήμου Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα Ταϋγέτου. Η νέα παράταση που δόθηκε ήταν μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες που αναμένονται για την εγκατάσταση δεματοποιητή αλλά παραμένει άγνωστο αν και πότε θα δοθεί νέα παράταση.
Η χωματερή, που είχε κλείσει με δικαστική απόφαση, ξανάνοιξε πριν λίγες ημέρες, με προσωρινή διαταγή του ιδίου δικαστηρίου, μετά από αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, αφού τα σκουπίδια είχαν αρχίσει να σχηματίζουν λόφους στους δρόμους της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ήταν πλέον ορατός. Σήμερα το δικαστήριο θα αποφασίσει αν η λειτουργία της χωματερής θα παραταθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως ζητεί το Επιμελητήριο ή αν θα κλείσει οριστικά, όπως ζητούν οι κάτοικοι των χωριών του Ταϋγέτου.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι τεχνικές εργασίες και οι παρεμβάσεις του δήμου Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα, σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Πρωτοδικείο προκειμένου ο συγκεκριμένος χώρος να συνεχίσει να δέχεται απορρίμματα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.