ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Μηνυσεις και προστιμα για τα σκουπιδια

Μήνυση κατά του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη, για τα σκουπίδια που παραμένουν μια εβδομάδα στους δρόμους της Καλαμάτας, εκθέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαργέλης. Επίσης ο κ. Μαργέλης κατέθεσε στον εισαγγελέα αγωγή κατά του δημάρχου και του περιφερειάρχη, για τον ίδιο λόγο, με αίτημα την καταβολή από το Δήμο 500 χιλιάδων ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες του 1ου Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας.
· Την προσωρινή επαναλειτουργία της χωματερής στη Μαραθόλακκα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ζητεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Έρχονται πρόστιμα για τα σκουπίδια
Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, σε συνδυασμό με τη λήξη της προθεσμίας λειτουργίας των χωματερών, συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Φώτη Χατζημιχάλη, στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Όπως τονίστηκε οι χωματερές, με βάση οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρέπει να κλείσουν σήμερα, γιατί από αύριο θα ξεκινήσει η επιβολή προστίμων. Έγινε επίσης γνωστό ότι η Ελληνική πλευρά προσπαθεί να επιτύχει προσωρινή παράταση λειτουργίας για δυο χωματερές σε κάθε Νομό.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.