ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΝΑΕ

Επαφες ΕΝΑΕ-Ντολιου για τον Καλλικρατη

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο είχε σήμερα το μεσημέρι το προεδρείο της ΕΝΑΕ, μετά από αίτημα της Ενωσης, προκειμένου να τεθούν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας τα κυριότερα προβλήματα των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων εν όψει και της εφαρμογής του προγράμματος «Καλλικράτης».
«Όπως αναγνώρισε και ο υφυπουργός υπάρχουν προβλήματα στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και ήρθαμε να ζητήσουμε την επίλυσή τους. Το μέγιστο των προβλημάτων είναι η λειτουργία του θεσμού τους τελευταίους μήνες. Τα οικονομικά τα οποία κατατίθενται αυτή την στιγμή μετά από έλεγχο που κάναμε είναι επί το ''έλατον'' κατά 40% και ο θεσμός κινδυνεύει σε πλήρη απαξίωση κατά την επόμενη περίοδο», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος.
Ο κ. Δράκος ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις στα .......... προβλήματα των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, διότι, όπως είπε, «οι πολίτες δεν θα εξυπηρετηθούν και αυτό μέσω οικονομικής κρίσης, μέσω γενικότερων προβλημάτων είναι ό,τι το χειρότερο μπορούμε να προσφέρουμε και αυτά, όπως είπε και ο υφυπουργός, δεν οφείλονται στον Καλλικράτη αλλά πολύ πιθανόν να προικοδοτήσουμε αρνητικά με αυτή την τακτική τον Καλλικράτη πριν καν αρχίσει την ζωή του και αυτό θα είναι ότι χειρότερο. Αντί να τον οπλίσουμε, να του δημιουργήσουμε αδυναμίες. Ελπίζουμε να καταβληθεί προσπάθεια για την άμεση επίλυσή τους».
Ερωτηθείς ποιά ειναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, απάντησε είναι, πρώτον, οι μειωμένες χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουν και, δεύτερον, τα στελεχιακά προβλήματα και ενόψει της μεταφοράς ενός σημαντικού αριθμού προσωπικού στον καινούριο θεσμό ή στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και ακόμη περισσότερο λόγω των μεγάλων λειτουργικών αναγκών που υπάρχουν σε συγκεκριμένα θεματικά πεδία όπως είναι της πολεοδομίας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.