ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλαμάτα

Στο Δ.Σ. το σηριαλ με τα σκουπιδια...

Το θέμα της εξεύρεσης προσωρινής λύσης στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας ήταν το αντικείμενο χθεσινής συνάντησης του δημάρχου της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παναγιώτη Νίκα και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος διαχωρισμού και κομποστοποίησης των απορριμμάτων, που έχει προτείνει η εταιρεία Σούκου από τη Λάρισα. Η χρηματοδότηση του προγράμματος διαχείρισης θα γίνει μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Εσωτερικών.
Με 30 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο στις 9 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, μετά από αίτημα του δημοτικού συμβούλου Ντίνου Τσερώνη, ο οποίος θα εισηγηθεί και το θέμα. Ακόμα το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα της πρόσληψης φυλάκων για τη χωματερή της Μαραθόλακκας και την οριοθέτηση κοινοχρήστων χώρων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων στους πεζόδρομους των οδών Κροντήρη, Δαγρέ και Ιατροπούλου.
Σε δυο χρόνια ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων
Τρεις διαχειριστικές ενότητες περιλαμβάνει ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσίασε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Φώτης Χατζημιχάλης. Στο σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση το επόμενο διάστημα, προτείνεται η δημιουργία ξεχωριστών μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης και μονάδων ανακύκλωσης σε Μεσσηνία και Λακωνία και μιας κοινής μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης για τους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας και Κορινθίας. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και λειτουργίας των σχεδίων διαχείρισης προβλέπει ένα έως δύο χρόνια. Κατά τη μεταβατική περίοδο η διαχείριση θα γίνεται με τη χρήση δεματοποιητών και άλλων μεθόδων, με προσωρινή αποθήκευση των δεματοποιημένων απορριμμάτων σε χώρους που θα οριστούν.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.