ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Εκτος και ο Τροχατος ως υποψηφιος για το ΠΑΣΟΚ

Σε νέα αναζήτηση το ΠΑΣΟΚ για υποψήφιο μια και ο Δημήτρης Τροχάτος που όλα έδειχναν ότι θα είναι τελικά ο εκλεκτός αποχώρησε αφήνοντας και αυτός αιχμές ως προς την αδιαφορία για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του μια και πάλι τα «στελέχη» του κόμματος σφύριζαν αδιάφορα.. Καλαμάτα, 10 Σεπτεμβρίου 2010 Ανακοίνωση του Δημήτρη Τροχάτου για την υποψηφιότητά του στο Δήμο Καλαμάτας
Ύστερα από 28 χρόνια επαγγελματικής δραστηριοποίησής μου στην Καλαμάτα, μετά τις σπουδές μου στο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), προ πενθημέρου, δέχτηκα-χωρίς να την επιζητήσω- από δύο πολιτικούς φορείς, την τιμητική πρόταση καθόδου μου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας. Θεωρώντας ότι δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς στην πρόκληση του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη, όπως καθορίζεται πλέον από το πρόγραμμα «Καλλικράτης», αλλά να συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του νέου διευρυμένου Δήμου μας και στην ανάπτυξή του, επιχείρησα κατ’ αρχήν να διερευνήσω τη δυνατότητα δημιουργίας ενός πολυσυλλεκτικού συνδυασμού, που θα έδινε αυτές τις προοπτικές.
Προθυμοποιήθηκα να επιχειρήσω τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου με τη δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας με ευρύτερες συγκλίσεις, προκειμένου ο Δήμος μας να αποκτήσει προοπτική και μέλλον. Άλλωστε, η Καλαμάτα έχει κατ’ επανάληψη αποδείξει στο παρελθόν, ότι μέσα από τέτοια εγχειρήματα πέτυχε αποτελέσματα που την κατέστησαν πόλη πρότυπο, αποσπώντας μάλιστα διεθνή βραβεία. Μέσα από τέτοια δημοτικά πολυσυλλεκτικά σχήματα, η πόλη μας έγινε ξακουστή όχι μόνο στο Πανελλήνιο, αλλά κι εκτός συνόρων, ξεπερνώντας ακόμη και το πλήγμα των σεισμών.
Στο σύντομο χρόνο που διαχειρίστηκα τη συγκεκριμένη πρόταση, προκειμένου να ευοδωθεί ο στόχος της συγκρότησης ενός πολυσυλλεκτικού συνδυασμού που θα εύρισκε την ανταπόκριση των συνδημοτών μας και μαζί θα δίναμε νέα προοπτική στο Δήμο μας, απαρνήθηκα την πρωτοκαθεδρία. Στις διερευνητικές επαφές που είχα με άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Δήμου μας, τους πρότεινα και τη λύση να ηγηθούν αυτοί του συνδυασμού, περιοριζόμενος ακόμη και στο ρόλο του απλού “στρατιώτη”.
Τελικώς, η προσπάθειά μου, όχι μόνο δεν έτυχε ευήκοων ώτων, αλλά αντίθετα συνάντησε δυσκολίες, καθιστώντας πλέον εμφανές ότι δεν υπήρχε ελπιδοφόρος προοπτική, για να οδηγήσουμε την Καλαμάτα εκεί που της αξίζει: Να κάνουμε την πόλη που μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε ανθρώπινη στους κατοίκους της και ελκυστική στους επισκέπτες, να χαράξουμε μια νέα πορεία, δίνοντάς της αναπτυξιακή προοπτική.
Κλείνοντας, ευχαριστώ όλους όσοι αγκάλιασαν τη σύντομη αλλά και επίπονη προσπάθειά μου, ώστε να πετύχουμε κάτι καλό για το Δήμο μας. Ευχαριστώ, όσους με στήριξαν και με περιέβαλαν με την αγάπη, την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.