ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παπανδρέου

Διαβεβαιωνει με ΟΧΙ σε νεα μετρα αλλα τα ετοιμάζει...

Τη διαβεβαίωση ότι όσο όλα πηγαίνουν καλά, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα έκανε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην 75η ΔΕΘ
Εμφανίστηκε κατηγορηματικός όσον αφορά την αναδιάρθωση χρέους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα χρεωκοπίας της Ελλάδας, ενώ τόνισε ότι το 2013 η χώρα θα απεγκλωβιστεί από το Μνημόνιο διευκρινίζοντας ότι όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθούν οι προωθούμενες αλλαγές, τόσο πιο γρήγορα θα σημάνει η λήξη του.
«Η επανάσταση του αυτονόητου έχει ......... αρχίσει», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του δήλωση.
Κάνοντας έναν απολογισμό του κυβερνητικού του έργου, ανέφερε ότι στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έγιναν «όσα δεν έγιναν σε χρόνια ολόκληρα. «Δε μείναμε αδρανείς, σηκώσαμε τα μανίκια και έτσι θα συνεχίσουμε», είπε, ενώ αναφερόμενος στις εξαγγελίες του από το βήμα της ΔΕΘ σημείωσε ότι στόχος ήταν να σταλεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τις επιχειρήσεις, τις ευάλωτες ομάδες, αλλά και τις διεθνείς αγορές.
«Πριν από έντεκα μήνες είπαμε ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν. Αλλάξαμε πορεία και δε βουλιάξαμε. Σώσαμε την Ελλάδα από βέβαιη χρεωκοπία», επισήμανε, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι η κρίση παραμένει και ότι ο συναγερμός δεν έχει λήξει.
Το δίλημμα, αυτό, συνέχισε, έχει εξελιχθεί πλέον σε «ή αλλάζουμε ή καταδικάζουμε την Ελλάδα, ή αποφασίζουμε τα αυτονόητα, αυτά που δεν αποφασίσαμε εδώ και χρόνια, ή την καταδικάζουμε να παλεύει για τη σωτηρία της δέσμια ξένων δυνάμεων».
«Είμαστε εντός των στόχων μας»
Ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα έσοδα, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως αυτό δεν είναι ανυπέρβλητο και ότι είμαστε εντός των στόχων μας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως στο τέλος του έτους θα έχουμε μειώσει το έλλειμμα στο 40%.
«Όσο πηγαίνουμε καλά δε χρειάζεται κανένα νέο μέτρο», υπογράμμισε. «Όλοι», συμπλήρωσε, «πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους, όχι μόνο για λόγους αλληλεγγύης στην κοινωνία, αλλά για να πάει καλά η χώρα. Αν πλήρωναν όλοι τους φόρους τους και τις εισφορές τους, τότε δεν θα υπήρχαν τα μέτρα που ελήφθησαν».
«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Δεν έχω ακούσει τίποτα για νέες περικοπές μισθών», δήλωσε κατηγορηματικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
«Μετριάστε τη μετρολογία»
Απηύθυνε παράλληλα έκκληση στα μέσα ενημέρωσης να μετριάσουν τη «μετρολογία», καθώς -όπως υποστήριξε- αυτή προκαλεί έντονες ανησυχίες στους πολίτες και αρνητικό αντίκτυπο στο εξωτερικό. «Δε χρειάζεται να επιβαρύνουμε την κατάσταση μέσα από μια μετρολογία. Να μη δημιουργείται πανικός και ανασφάλεια, καθώς αυτό επηρεάζει όλη την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα, την ψυχολογία, αλλά και το κλίμα για τη χώρα μας στο εξωτερικό», υπογράμμισε.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.