ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

εκλογές

Καταψηφιζεται απο το λαο το Μνημονιο...

Aρνητική είναι η κοινή γνώμη και στη δήλωση τους πρωθυπουργού ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα, όταν αυτή γίνεται στο εξωτερικό !!
Η δημοσκόπηση της εταιρίας RASS για το Παρόν της Κυριακής καταγράφει αρνητικά μηνύματα για την κυβέρνηση, όχι μόνο στην πρόθεση ψήφου, όπου το ποσοστό της εμφανίζεται μειωμένο στο δρόμο προς τις κάλπες, αλλά κυρίως σε ποιοτικούς δείκτες. Είναι χαρακτηριστικές οι απαντήσεις των ερωτώμενων σε τρία βασικά ερωτήματα:
Πρώτον, στο ερώτημα που αφορά το κριτήριο της ψήφου στις περιφερειακές εκλογές το 60,1% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν για να δείξουν ότι διαφωνούν με το μνημόνιο, το 19,9% απαντούν ότι το μνημόνιο δεν θα επηρεάσει την ψήφο τους, το 13,7% λένε ότι θα ψηφίσουν για να δείξουν ότι συμφωνούν με το μνημόνιο και το 5,3% δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το 42,7% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι θα ψηφίσουν αντίθετα στο μνημόνιο (!) ενώ αντιστοίχως υπέρ του μνημονίου ψηφίζει το 6,8% των ψηφοφόρων της Ν.Δ…..
Δεύτερο, συντριπτικό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόσφατη βράβευση του πρωθυπουργού στη Γερμανία με το βραβείο “Δύναμη της Ειλικρίνειας”. Το 75,2% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν θα έδινα ένα τέτοιο βραβείο στον πρωθυπουργό ενώ το 23,7% λένε ότι θα του το έδιναν. Αντίθετοι στη βράβευση Παπανδρέου εμφανίζονται το 51% αυτών που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ το 2009!
Τρίτο, αρνητική είναι η κοινή γνώμη και στη δήλωση τους πρωθυπουργού ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα, όταν αυτή γίνεται στο εξωτερικό. Το 78,8% των ερωτηθέντων τη χαρακτηρίζουν “λάθος” και μόνο το 17,4% “σωστή”.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.