ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Κλειστα επαγγελματα οχι ομως για τους πολιτικους

Χριστουγεννιάτικο... δώρο φέρνει σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους, φαρμακοποιούς, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, ορκωτούς λογιστές και μεσίτες η κυβέρνηση.
Συγκρότησε ειδική επιτροπή, η οποία ξεκίνησε από τα τέλη Οκτωβρίου την κατάρτιση νομοσχεδίου "σκούπα" για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων,
που σύμφωνα με απόφαση του υπ. Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Δεκεμβρίου.Η κυβέρνηση, πέρα από τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, εκτιμά πως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων θα συμβάλει και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Στο οικονομικό επιτελείο λαμβάνουν υπόψη και μελέτη του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την οποία το πλήρες άνοιγμα επαγγελμάτων και αγορών θα απελευθερώσει μέσα στην επόμενη τριετία αναπτυξιακούς πόρους που προσεγγίζουν τα 30 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η μελέτη δείχνει πως η θετική επίπτωση στο εθνικό προϊόν θα ανέλθει στο 13% και παράλληλα θα παρατηρηθεί αύξηση της παραγωγικότητας κατά τουλάχιστον 10% μέσα στα επόμενα τρία, το πολύ τέσσερα χρόνια.
Επιπρόσθετα, θα υπάρξει θετική συμβολή στην πτώση τιμών και αμοιβών, οδηγώντας σε αποκλιμάκωση τον πληθωρισμό. Ποια αλλάζουν Πιο αναλυτικά, τα επαγγέλματα στα οποία πολύ σύντομα θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας τους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.