ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Πρωτη η εμπορικη Ελληνικη ναυτιλια...

'Οσο θα είναι πρώτοι οι Έλληνες στη θάλασσα θα υπάρχει Ελλάδα"
Έλεγε ο Τσόρτσιλ στον Ωνάση.Στην κορυφή της διεθνούς ναυτιλίας παρέμειναν το 2010 οι Eλληνες εφοπλιστές, ελέγχοντας το 15,96% της παγκόσμιας χωρητικότητας με 186.095.162 τόνους dwt, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκδοση «Review of Maritime Transport 2010» της Unctad. Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκαν οι Ιάπωνες, με μερίδιο 15,73% και χωρητικότητα 183.319.680 dwt και στην τρίτη οι Κινέζοι, με μερίδιο 8,96% και χωρητικότητα 104.452.389 dwt.
Αυτό το δημοσίευμα εντυπωσίασε τα ξένα ΜΜΕ, ότι οι Έλληνες εξακολούθησαν τη χρονιά που πέρασε να είναι οι πρώτοι στη παγκόσμια ναυτιλία, κατέχοντας το 16 % σε τονάζ πλοίων. Και οι χώρες που ακολουθούν την Ελλάδα (Ιαπωνία και Κίνα) είναι εκείνες που θεωρούνται αυτή τη στιγμή από τις ανερχόμενες και μεγαλύτερες δυνάμεις της Υφηλίου. Ο Τσόρτσιλ είχε πει τη δεκαετία του 50 στον Ωνάση, ότι...
όσο οι Έλληνες κατέχουν τη πρωτιά του εμπορίου στις θάλασσες, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να πάθει ότι η Βρετανική αυτοκρατορία που όταν έπαψε να κυβερνάει τα κύματα στους ωκεανούς, έκλεισε τον κύκλο της... Και συμπλήρωνε: Τα τείχη της Ελλάδας βρίσκονται πάντα στη θάλασσα. Ιδιαίτερη σημασία για εμάς έχει που ένας από τους Μεγάλους Έλληνες Εφοπλιστές o καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος , κατάγεται από την Μεσσηνία και μάλιστα επενδύει σε αυτήν φιλοδοξώντας να την «απογειώσει» όπως έκανε και με τον στόλο του.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.