ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Μιλησε για ολους και για ολα ο Σαμαρας

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα επανεκκίνηση της οικονομίας με ανάπτυξη και αξιοπρέπεια επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ουσιαστικά κλείνει τα όποια περιθώρια συναίνεσης μπορεί να υπάρχουν.
Οριοθετώντας έτσι και τη συνάντηση που θα έχει την Τρίτη με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει χαρακτηριστικά πως " πέρυσι ήταν η εποχή της συναίνεσης" και επισημαίνει πως " το ΠΑΣΟΚ την αρνήθηκε και την τορπίλισε. Τώρα είναι η ώρα αλλαγής των όρων του Μνημονίου".
Μάλιστα ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως η προσωπική του σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου είναι πάντα καλή, επισημαίνει όμως χαρακτηριστικά πως "μια σχέση εμπιστοσύνης στηρίζεται στην αξιοπιστία, ακόμα και όταν διαφωνείς με τον αντίπαλό σου. Τέτοια βάση αξιοπιστίας δεν υπάρχει με ευθύνη του κ. Παπανδρέου".
Ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει πως στρατηγική του είναι να φύγει η χώρα από το Μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα, ξεκαθαρίζει όμως πως δεν πρόκειται να φανούμε ασυνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα.
Επιμένοντας πως η πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους θα είναι λανθασμένη κίνηση, ο Πρόεδρος της ΝΔ τάσσεται υπέρ της πρότασης Μπαρόζο - Ρομπάι που όπως λέει "μαζί με το ευρωομόλογο προσφέρει ανάσα στην Ελλάδα".
Όσον αφορά τα σενάρια συνεργασίας ο κ. Σαμαράς τάσσεται υπέρ των καθαρών, όπως λέει, λύσεων ενώ εκτιμά πως ο λαός θα δώσει τη δική του απάντηση στις εκλογές και δεν θα υπάρξουν φαινόμενα ακυβερνησίας.
Για μια ακόμα φορά όμως κλείνει ξεκάθαρα την πόρτα στο ΛΑΟΣ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη υπενθυμίζοντας πως ψήφισε το Μνημόνιο και πολέμησε τη ΝΔ.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει πολύ καλές και αδιατάρακτες τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή, υπενθυμίζει πως ο ίδιος έχει κάνει την αυτοκριτική του, τονίζει όμως πως δεν σκοπεύει να συνεχίσει το αυτομαστίγωμα της παράταξης δίνοντας άλλοθι στην καταστροφική πολιτική του ΠΑΣΟΚ." Αρνούμαι να ζω στο χθες", τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.