ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Περιβαλλοντικη πρακτική στα σχολεία της Καλαματας

Σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα την πρόσκληση του ΥΠΕΚΑ «Έργα αξιοποίησης ΑΠΕ από φορείς του Δημοσίου και του Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα» η οποία αφορά σε παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτα Ντίντα, Χρήστος Ριζάς και Ανδρέας Καραγιάννης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, προκειμένου πολύ σύντομα να μπορέσει να υποβληθεί πρόταση .
Επίσης, αποφασίστηκε αύριο η αρμόδια αντιδήμαρχος να ενημερώσει τους προϊσταμένους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το εν λόγω πρόγραμμα προκειμένου να βοηθήσουν στην συλλογή των απαιτούμενων δικαιολογητικών αλλά και στην αξιολόγηση των σχολείων που θα πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Παράλληλα, με απόφαση Δημάρχου, θα συγκροτηθεί και επιτροπή από μηχανικούς και γεωπόνους του Δήμου που θα αναλάβουν τη σύνταξη μελετών , δεδομένου ότι πρόκειται για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που αφορούν στην τοποθέτηση φωτοβολταικών στις στέγες, φυτεύσεις στις στέγες και στον περιβάλλοντα χώρο, μονώσεις, αλλαγή κουφωμάτων και υαλοπινάκων κλπ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.