ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Ανυποχωρητος και ξεκαθαρος ο Σαμαρας στο Ηρακλειο

Αποσπάσματα από την σημερινή ομιλία Σαμαρά στο Ηράκλειο:
Παντού στην Ελλάδα υπάρχουν χώροι με μεγάλο ιστορικά βάρος. Παντού στην Ελληνική γη υπάρχουν σύμβολα που μας γεμίζουν υπερηφάνεια. Αλλά εδώ στην Κρήτη έχει διασωθεί ακέραιη και μια μακραίωνη παράδοση λεβεντιάς και φιλότιμου. Εδώ ακόμα, το να μη κάνεις πίσω όταν το απαιτεί το συμφέρον της Πατρίδας, είναι ζωντανό πρόσταγμα μέσα στα κύτταρα των ανθρώπων.
Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Έχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Ύστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω… Και το λάθος δεν το συνυπογράφω…
Ξέρω πως περνάει σήμερα μια ελληνική οικογένεια. Ξέρω ότι ξαφνικά εκεί που οικογένειες είχαν δύο μισθούς Τώρα έχουν μισό. Ή κανένα. Αλλά οι υποχρεώσεις είναι ίδιες και τρέχουν. Ξέρω τι σημαίνει να διαπιστώνουν κάθε μέρα, όχι μόνο ότι δεν βγαίνουν, όχι μόνο ότι τους πελεκάνε το εισόδημα, αλλά κι ότι προσπαθούν να τους πάρουν και την Αξιοπρέπειά τους. Τα ξέρω όλα αυτά. Γι’ αυτό και είμαι εδώ, βρίσκομαι απέναντί σας, και σας λέω κοιτώντας σας στα μάτια: Όχι, δεν προσυπογράφω το λάθος!
Πέρσι με εμφάνιζαν «άκαμπτο», γιατί είπα όχι. Σήμερα πάνε να με εμφανίσουν «ίδιο» με τους άλλους, με εκείνους που είπαν, ναι! Όμως, όπως και να το κάνουν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Πέρσι προσπαθούσαν να με παρουσιάσουν ως «ανεύθυνο», που είπα όχι. Σήμερα προσπαθούν να με εμφανίσουν ως «συνυπεύθυνο»… Αλλά δεν είμαι ούτε αν-εύθυνος ούτε συν-υπεύθυνος.


Είμαι απλώς υπεύθυνος απέναντι στο λαό της χώρας μου. Είμαι υπεύθυνος απέναντι στο δημόσιο συμφέρον. Και γι’ αυτό είμαι αντίθετος στην Πολιτική που σκοτώνει την Ελληνική Οικονομία και διαλύει την Ελλάδα. ..
Σήμερα δεν απαξιώνουν τις προτάσεις μας… Ζητούν να τις ενσωματώσουν! Γιατί ζητούν να τις ενσωματώσουν; Γιατί οι δικές τους δεν δούλεψαν! Αν δούλευε η δική τους Πολιτική, αν δούλευε το Μνημόνιο, δεν θα ασχολούνταν μαζί μας. Η κυβέρνηση έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα προχωρούσε, αν μπορούσε, χωρίς εμάς. Αλλά ξέρει ότι η πολιτική της δεν δουλεύει. Και χρειάζεται να τη στηρίξουμε κι εμείς. Όμως τους το είπα από την αρχή, τους το είπα και στο Ζάππειο, τους το είπα και την περασμένη Παρασκευή, τους το είπα και στη Βουλή προχθές, τους το λέω και σήμερα από ’δω, από το Ηράκλειο της Κρήτης: Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω! Δεν δικαιούμαι να δώσω. Και δεν μπορώ να δώσω…Στέκουμε όρθιοι, κοιτάμε μπροστά, Και λέμε όλες τις απαγορευμένες για ορισμένους λέξεις:
Οι άνθρωποι είναι ανεύθυνοι. Και αδιόρθωτοι…Και δεν είναι μόνοι τους. Έχουν και τους «λαγούς» τους σε άλλα κόμματα και κομματίδια. Ακούσαμε κάποιον να απειλεί σήμερα, ότι αν δεν τα βρούμε θα παραιτηθεί από τη Βουλή για να προκαλέσει εκλογές. Δεν έπιασε η παγίδα της συναίνεσης, φοβούνται ή δεν αντέχουν την Επαναδιαπραγμάτευση και απειλούν με εκλογές.Απειλούν; Ε όχι ακριβώς… Κάτι λένε το πρωί, κι ως το μεσημέρι το μετανιώνουν.Αλλά αύριο – ποιος ξέρει; – μπορεί να το ξαναθυμηθούν… Κύριε Παπανδρέου, δώστε του, επί τέλους, του κ. Καρατζαφέρη, ένα υπουργείο να ησυχάσουμε!

Εμείς πάντως, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα: Αν αποφασίσουν εκλογές, καλοδεχούμενες!Να το ξέρουν, όμως: εκλογές αν θα γίνουν, θα γίνουν επειδή εκείνοι δεν μπορούν να κυβερνήσουν, επειδή εκείνοι δεν μπορούν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα επειδή δεν έχουν πείσει ούτε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό είναι τζούφιες οι απειλές και οι εκβιασμοί τους: Αφού δεν μπορούν να συναινέσουν μεταξύ τους, πως είναι δυνατό να ζητούν από μας συναίνεση στο λάθος;Ας γνωρίζουν ότι εμείς Επαναδιαπραγμάτευση ζητάμε, γίνουν δεν γίνουν εκλογές.

Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, Επανεκκίνηση της Οικονομίας, Ανάκαμψη καιΑνάπτυξη. Γιατί μόνο έτσι θα βγούμε από την κρίση. Και απ’ αυτά δεν υποχωρούμε χιλιοστό. Άλλωστε, και οι εταίροι μας κάποια στιγμή θα καταλάβουν, Η συνέχιση ενός λάθους οδηγεί σε μεγαλύτερο αδιέξοδο κι ότι δεν έχουν κανένα συμφέρον οι ίδιοι να βυθίζεται η Ελλάδα σε τέτοιο αδιέξοδο…Γι’ αυτό δεν έχουμε αντίπαλο. Δεν έχουμε απέναντί μας κανένα! Ακόμα και στελέχη άλλων κομμάτων, ακόμα και οπαδοί και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, εύχονται και προσεύχονται να κρατήσουμε τη θέση αυτή ως το τέλος. Ε λοιπόν, αυτό θα κάνουμε.
Θα κρατήσουμε τη θέση αυτή ως το τέλος! Εκφράζουμε όλους τους Έλληνες που καταλαβαίνουν πια ότι η πολιτική αυτή διαλύει και ισοπεδώνει τα πάντα. Δεν σώζει τη χώρα… Αυτή η Πολιτική πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Αυτή τη μάχη δίνουμε. Όρθιοι και ανυποχώρητοι.
Εμείς δεν διχάζουμε το λαό, τον ενώνουμε. Ακούμε τι λέει. Νιώθουμε τις αγωνίες του. Χαιρόμαστε τις ειρηνικές διαμαρτυρίες του στις πλατείες. Που γίνονται πια όχι με κομματικούς στρατούς, Όχι με κομματικές σημαίες, αλλά με μεγάλες πανεθνικές κινητοποιήσεις, κάτω από σύμβολα που ενώνουν: Με ελληνικές σημαίες!Το μόνο που προειδοποιούμε, επειδή εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά: Προσέξτε την οργή που γίνεται απελπισία. Προσέξτε τη μισαλλοδοξία, το χειρότερο εχθρό της λαϊκής δύναμης. Μην ενδώσετε στον πειρασμό της απελπισίας, που κάποιους – λίγους – τους οδηγεί σε ακρότητες! Κακό κάνουν στο κίνημά σας… Μην αποδεχθείτε το σαράκι της μισαλλοδοξίας!
Εμείς παλεύουμε όλοι, για να αλλάξει η Πολιτική του Μνημονίου, Για να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα. Για να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα. Πιστεύουμε στους στόχους μας. Πιστεύουμε στην Ελλάδα. Είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε δυνατοί. Η Κρήτη ξέρει από αγώνες. Η Κρήτη ξέρει να νικάει. Από εδώ από την Κρήτη, στέλνω μήνυμα Νίκης και Αισιοδοξίας. Σε όλη την Ελλάδα. Με τη βοήθεια του Θεού, Καλή δύναμη, καλό αγώνα, σε όλους μας…

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.