ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Αλλαγη πολιτικου σκηνικου στη χωρα...

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δείχνει νέα δημοσκόπηση - Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού καταγράφει το βαρόμετρο της Public Issue, στο οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να προηγείται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ και να συγκεντρώνει ένα 31% σε μία επτακομματική Βουλή.
Στο βαρόμετρο της Public Issue, για λογαριασμό της «Καθημερινής της Κυριακής» και του ΣΚΑΪ, η ΝΔ προηγείται με 31%, έναντι 27% του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 11%, ο ΛΑΟΣ με 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3%. Η Δημοκρατική Συμμαχία φτάνει στο 2,5%.
Το 74% εκτιμά πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ θα μπορούσαν να κυβερνήσουν σωστά τη χώρα, ενώ το γεγονός ότι το 82% των πολιτών δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους.....
Τρεις στους πέντε δεν πιστεύουν πως στην παρούσα φάση χρειάζονται πρόωρες εκλογές ενώ σχεδόν εννέα στους δέκα πιστεύουν πως η χώρα κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση: Το 59% απορρίπτει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ενώ το 82% θεωρεί λανθασμένη την ακολουθούμενη πολιτική.

Ένας στους τέσσερις πολίτες πιστεύει πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ η δημοτικότητα του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνει κάμψη: Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαράς συγκεντρώνουν από ένα 23%, με το 55% των πολιτών να δηλώνουν κανένας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.