ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

Αναπαντητα ερωτηματα για τους εργολαβους των σκουπιδιων

Ανατροπές είχαμε στην όλη εξέλιξη των πραγμάτων αναφορικά με τη «μάχη» των απορριμμάτων και της διαχείρισής τους στο δήμο της Καλαμάτας. Σήμερα από την οικονομική επιτροπή πέρασαν οι δύο διαγωνισμοί. Ο πρώτος είχε να κάνει με την επεξεργασία και τη διαχείριση με βάση την κομποστοποίηση, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ακολούθησαν την εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμού (είχε προκριθεί μόνο η RAM) και τελικά (και μετά και τις ενστάσεις που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Ηλέκτωρ»-συμφερόντων Μπόμπολα)η κατάληξη είχε να
κάνει με το να… περάσουν και οι τρεις (RAM, Hλέκτωρ και Μεσόγειος) στην επόμενη φάση.
Σε αυτό συνετέλεσε και η παρέμβαση του Στ. Στασινόπουλου, ο οποίος και σημείωσε πως θα ήταν υπέρ των συμφερόντων του δήμου να γίνει κάτι τέτοιο, δηλαδή να πάνε στη φάση του ανοίγματος των οικονομικών προσφορών και οι τρεις.
Από την άλλη η «εναλλακτική» του διαγωνισμού της μεταφοράς των απορριμμάτων εξελίχθηκε πιο ομαλά, με την “antipollution” ως μόνη ενδιαφερόμενη εταιρεία να «χτυπά» το 1,6 εκατ. ευρώ, που έχει προβλεφθεί. Ωστόσο από όλες σχεδόν τις πλευρές τέθηκε το ζήτημα της εναπόθεσης των απορριμμάτων – που πάνε τα σκουπίδια ακουγόταν αρκετές φορές – με τον εκπρόσωπο της εταιρείας να μιλά για νόμιμη διαδικασία, αλλά ωστόσο να μη δίνει πειστικές απαντήσεις.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.