ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Βουλή

Λεφτα υπαρχουν για τις πτησεις υπουργων!

ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥΣ .....ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΑΡΙΑ !! Προτίμηση στα κυβερνητικά αεροσκάφη δείχνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης, γεγονός που κοστίζει 5,8 εκατ. ευρώ στον ελληνικό λαό.Όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, που διαβίβασε η Βουλή, για ένα μονοήμερο ταξίδι του υπουργού οικονομικών στην Ουάσιγκτον, τον Απρίλιο του 2010, ξοδεύτηκαν 145.000 ευρώ, ενώ για ταξίδι του υπ. Εξωτερικών στις Βρυξέλλες χρειαστήκαν πάνω από 60.000 ευρώ, όταν το ακριβότερο εισιτήριο με αεροπλάνο της γραμμής δεν ξεπερνά τα 500ευρώ.....
Μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Μαργαρίτης Τζίμας, ο βουλευτής που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, δεν έδωσε στον σχετικό κατάλογο τις μετακινήσεις του πρωθυπουργού γιατί τις θεωρεί απαραίτητες, όμως, όπως είπε, «τι θα είχε πάθει ο κ. Παπακωνσταντίνου αν διανυκτέρευε στην Ουάσιγκτον και επέστρεφε την επόμενη μέρα; Το ταξίδι του κόστισε 145.000 ευρώ».
Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι στα στοιχεία που έχει στη διάθεση του, αναφέρεται μετακίνηση του πρωθυπουργού από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης σε χωριό της Ξάνθης με ελικόπτερο, το οποίο κόστισε 16.000 ευρώ. Όπως είπε ο κ. Τζίμας, «το χωριό απέχει 30 χιλιόμετρα. Μισή ώρα με το αυτοκίνητο».
Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι τα ταξίδια γίνονται, ενώ υπάρχουν τρεις και τέσσερις πτήσεις κάθε ημέρα προς αυτούς τους προορισμούς και παραθέτει μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.