ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Σε κλιμα συναινεσης η απογραφη για το ΠΕΣΥ Πελοποννησου

Δεν έχουμε ανάγκη από κανένα μεσσία, κανένα σωτήρα, ούτε καν της κεντρικής κυβέρνησης
Την πίστη του στη δυνατότητα δημιουργίας ενός μοντέλου μόχλευσης
της οικονομίας "με τις δικές μας δυνάμεις χωρίς την ανάγκη κανενός μεσσία, κανενός σωτήρα, ούτε καν της κεντρικής κυβέρνησης" πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την απογραφή, η οποία υπερψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία του συνόλου των παρόντων Περιφερειακών Συμβούλων όλων των παρατάξεων του ΠΕΣΥ.
Συναίνεση: η μόνη προίκα ελπίδας που μας έχει απομείνει
Χαρακτηρίζοντας την συναινετική αποδοχή της απογραφής ως "τη μόνη προίκα ελπίδας που μας έχει απομείνει" ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε τους Περιφερειακούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων για την αισθητική αλλά και την εξαιρετική πολιτική κουβέντα που διεξήχθη.
Αυτό που είναι σημαντικό να γίνει, σημείωσε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης, "είναι να αξιοποιηθούν οι θετικές εμπειρίες και τα πολιτικά στοιχεία της απογραφής, προκειμένου να εφοδιαστεί ο νέος θεσμός του Καλλικράτη με την απαιτούμενη διαχειριστική επάρκεια αντιμετώπισης των ζητημάτων". Είναι επίσης ανάγκη, υπογράμμισε ο κος Τατούλης, "να εξαλειφθεί η βασική παθογένεια του θεσμού του Καποδίστρια, η οποία συνίστατο στον στείρο κομματισμό με τις εξαρτήσεις που αυτός συνεπαγόταν".
"Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα όταν είμαστε στο ΠΕΣΥ είμαστε μέλη ενός περιφερειακού θεσμού", τόνισε ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζοντας "τον διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό που έδειξε το ΠΕΣΥ σε αυτή τη συνεδρίαση" τονίζοντας ακόμα ότι "η λειτουργία μας εδώ δεν μπορεί να είναι σε μια λογική κομματικής αντιπαράθεσης".
Θα βρεθούμε απέναντι σε αυτούς του αρχάγγελους της προοδευτικότητας που λυπούνται για την συνεννόηση και την συναίνεση
"Χρειάζεται αρετή και τόλμη, χρειάζεται πολιτική ωριμότητα και όχι καταγγελτικός λόγος, χρειάζεται δημιουργικός συνθετικός λόγος, κάτι που έχουμε πετύχει σε αυτό το ΠΕΣΥ" προσέθεσε ο κος Τατούλης υπογραμμίζοντας ότι "στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχει μια συμφωνία βαθύτατα πολιτική που στρέφεται και κοντράρει όλους αυτούς τους επιτηδείους που έχουν ξαμοληθεί για να συντηρήσουν το παλαιό και ευτελισμένο παρελθόν τους". "Θα βρεθούμε απέναντι σε αυτούς του αρχάγγελους της προοδευτικότητας που λυπούνται για την συνεννόηση και την συναίνεση την οποία έχουν πετύχει οι δύο μεγάλες παρατάξεις του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, συνεχίζοντας τον προβοκατόρικο τρόπο αντιμετώπισης τους" κατέληξε.
Χρέος μας απέναντι στους πολίτες είναι: η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, η μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και η μεγαλύτερη αποδοτικότητα
Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε στην τοποθέτησή του, με έμφαση, ότι οι πολίτες εμπιστεύονται την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο για έξοδο της χώρας από την κρίση. Για το λόγο αυτό ζήτησε από όλους να υπηρετήσουν με σοβαρότητα και ευθύνη το θεσμό που για πρώτη φορά μεταφέρει αρμοδιότητες από το κέντρο στους πολίτες.
"Οι παρατάξεις του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου πήρανε την εντολή τους από τους πολίτες της Πελοποννήσου, και η εντολή αυτή είναι σαφής: Κοιτάξτε αυτή τη στιγμή η χώρα δυσκολεύεται, εμείς εμπιστευόμαστε εσάς ότι μπορείτε να μας βγάλετε από την κρίση" σημείωσε ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας ότι "το χρέος μας απέναντι τους πρέπει να είναι: μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, μεγαλύτερη αποδοτικότητα".
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου καταλήγοντας στην τοποθέτησή του ζήτησε "απόλυτο σεβασμό σε όλες τις προσεγγίσεις, ανεξαρτήτως της διαφορετικότητας ή της έντασής τους", και υποστήριξε ότι "ψηφίζοντας την απογραφή παρέχεται στην περιφέρεια η δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμη περισσότερα εφόδια για το μέλλον".

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.