ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ελαιόλαδο

Γερμανικες επενδυσεις στο ελαιολαδο, αλλα με ποιο κοστος;

Την στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση υπογράμμισε ο Φίλιπ Ρέσλερ, τονίζοντας ότι έχει το θάρρος και την ικανότητα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και τις σωστές αποφάσεις, ενώ θα πρέπει να συνεχίσει το έργο της χωρίς να δίνει βάση στις δημοσκοπήσεις.
«Στο μέλλον θα αποδειχτεί ότι αυτά τα μέτρα είναι τα σωστά και ότι η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας.
Επίσης ο κ. Ρέσλερ είπε ότι κατά τις συζητήσεις των ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων στην ημερίδα του ΣΕΒ, υπογράφηκαν συμφωνίες ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, και αφορούν μια επένδυση ελαιοτριβείου βιολογικού λαδιού στην Καλαμάτα και μια επένδυση στον τομέα αρχιτεκτονικής από τις οποίες θα δημιουργηθούν περίπου 50 νέες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα ο κ. Ρέσλερ αποκάλυψε ότι υπάρχει γερμανικό ενδιαφέρον για την υλοποίηση μιας μεγάλης επένδυσης ύψους 1,5 δισ. ευρώ, η οποία αφορά στον τομέα των αγωγών.
«Σε αυτή την πρώτη προσπάθεια δεν ήταν σκοπός να πέσουν οι υπογραφές, αλλά να δούμε το κλίμα στην αγορά. Να γνωρίζουν στη Γερμανία ποιος είναι ο επενδυτικός προορισμός ‘Ελλάδα’».
Τέλος, ο κ. Ρέσλερ τόνισε ότι η δήλωση του πριν από λίγες εβδομάδες στην Die Welt για υπό προϋποθέσεις χρεοκοπία της Ελλάδας αλλά και η χθεσινή του ομιλία στην Αθήνα, είχαν σκοπό να αναδείξουν την ανάγκη να υπάρξουν τα εργαλεία για την ανάκτηση της φερεγγυότητας της Ελλάδας.
«Οι επιθέσεις κατά ενός κράτους-μέλους είναι επιθέσεις κατά ολόκληρης της Ευρωζώνης», κατέληξε ο γερμανός αντικαγκελάριος.
Ο κ. Χρυσοχοιδης συμπέρανε πως υπάρχει βούληση ενίσχυσης της συνεργασίας σε διμερές επίπεδο τονίζοντας ότι "η ελληνική οικονομία ανήκει και θα παραμείνει στην Ευρωζώνη".

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.