ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Βουλή

Εμφυλιο στη Βουλή προκαλουν τα βουλευτικα προνομια

Άγριο κλίμα επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το φλέγον ζήτημα των βουλευτικών προνομίων, με τον Γραμματέα της Κ.Ο., Κώστα Τασούλα, να προσπαθεί να κατευνάσει τους βουλευτές και τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Κώστα Τζαβάρα, να κάνει λόγο για «μειοδοτικό διαγωνισμό».
Ο κ. Τασούλας, σε δήλωση που φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα Espresso, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πολλοί βουλευτές πανικόβλητοι από την κατακραυγή που δέχεται όλος ο πολιτικός κόσμος αυτομαστιγώνονται. Εγώ για τη διαχείριση πανικού συνιστώ βαθιές αναπνοές, σοβαρότητα και όσο το δυνατόν λιγότερο λαϊκισμό».
Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Κώστας Τζαβάρας, έκανε λόγο για «μειοδοτικό διαγωνισμό» στον οποίο έχουν επιδοθεί οι βουλευτές που βγαίνουν και λένε «εμενα να προτιμήσετε γιατί... συμφέρω περισσότερο».
Η Φωτεινή Πιπιλή, χθες, στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση για τις διπλές συντάξεις πρώην βουλευτών, είπε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει «να καταργηθούν δια ροπάλου οι συντεχνιακές λογικές των βουλευτών» σημειώνοντας ότι δεν φταίνε οι νέοι πολιτικοί να αποδοκιμάζονται από τον κόσμο εξαιτίας των προνομίων των παλιών. «Δεν είμαστε λαμόγια. Δεν είμαστε προνομιούχοι. Δεν είμαστε όλοι επαγγελματίες βουλευτές» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ.
Η κ. Πιπιλή εξάλλου, βγήκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και «ξεσπάθωσε» εναντίον του βουλευτή Λέσβου, Σπύρου Γαληνού χωρίς να τον κατονομάσει. Είπε ότι «κάποιοι κάνουν τους ήρωες παραδίδοντας το βουλευτικό τους αυτοκίνητο ενώ την ίδια ώρα απολαμβάνουν τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια».
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο κ. Γαληνός ανακοίνωσε ότι αποποιείται όλα τα βουλευτικά του προνόμια. «Είμαι νέος βουλευτής, τα προνόμια τα βρήκα, δεν τα δημιούργησα. Εξ αρχής χρησιμοποίησα μόνον ότι ήταν αναγκαίο για να κάνω αποτελεσματικά την εργασία μου. Τα υπόλοιπα προσπάθησα να τα αξιοποιήσω υπέρ του Νομού μας και όπου αυτό δεν ήταν δυνατόν, τα αποποιήθηκα», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Γαληνός.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την αρχή, αφoύ επέστρεψε το βουλευτικό του αυτοκίνητο και την αποζημίωση από τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής, κίνηση την οποία πολλοί εντός Κ.Ο. δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.