ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Στο οριο τα υπερχρεωμενα νοικοκυρια...

Σε αδιέξοδο κινδυνεύει να οδηγηθεί η νομοθετική προστασία που παρέχεται στους υπερχρεωμένους πολίτες, καθώς τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, που έχουν αναλάβει να εφαρμόσουν τον νόμο, «βουλιάζουν» πια από τον όγκο των αιτήσεων που κατατίθενται κάθε μέρα.Οι περίπου 600 ειρηνοδίκες σε όλη τη χώρα επιχειρούν να δικάσουν έναν τεράστιο όγκο αιτήσεων, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν επείγοντα χαρακτήρα, με δεδομένη την ύφεση και την οικονομική αδυναμία χιλιάδων δανειοληπτών.
Η εφαρμογή του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ήδη, έχει δώσει δεκάδες αποφάσεις με τις οποίες πολίτες ρύθμισαν τα χρέη τους από δάνεια και πήραν ανάσα. Οι αιτήσεις πλέον έχουν ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη.
Πρόχειρες εκτιμήσεις τις υπολογίζουν σε 350.000 σε πανελλαδική κλίμακα, χωρίς να είναι δυνατόν να δοθούν ακριβή στοιχεία λόγω του τεράστιου όγκου που κατατίθενται κάθε μέρα. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν μπλοκάρει οι σχετικές διαδικασίες οδηγώντας σε καθυστερημένη εφαρμογή του νόμου πολλές από τις περιπτώσεις, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν. Έχει ο θεός και εδώ…

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.