ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσιες

Επιστρεφουν αρον αρον ΦΠΑ για πλαστα τιμολογια

ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΦΠΑ!
Μεγάλη απάτη σε βάρος του Δημοσίου που σχετίζεται με την επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες ανακάλυψαν στελέχη του ΣΔΟΕ στην Πελοπόννησο. Ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου Νίκος Κολεντζάκης αποκάλυψε ότι εντόπισαν το κύκλωμα διότι πολλοί αγρότες, κυρίως του ειδικού καθεστώτος, σε όλους τους νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου, εισέπρατταν τεράστια ποσά από επιστροφή ΦΠΑ, για παραγόμενα προϊόντα που δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν παράγει, λόγω των λίγων στρεμμάτων γης που κατείχαν και καλλιεργούσαν.
Κατά τη διασταύρωση, μάλιστα, των στοιχείων επιβεβαιώθηκε πλήρως η απάτη, αφού από τα τιμολόγια - δελτία αποστολής, που κατέθεταν οι αγρότες για να πάρουν την επιστροφή, εμφανιζόταν να έχει γίνει μεταφορά πολλών τόνων με αγροτικά προϊόντα σε φορτηγά που δεν μπορούσαν να σηκώσουν το φορτίο, αλλά και με αυτοκίνητα οι πινακίδες κυκλοφορίας των οποίων ανήκαν σε βυτιοφόρα.
Ανέφερε ακόμα ότι στο κόλπο είχαν μπει κι αλλοδαποί, και για παράδειγμα είπε ότι ανακάλυψαν Αλβανό να έχει καταθέσει τιμολόγια για να λάβει επιστροφή ΦΠΑ ύψους 70.000 ευρώ.
Οι καλλιεργητές αυτοί λοιπόν, παρουσίαζαν μια τεράστια εικονική παραγωγή, μέσα από τιμολόγια συγκεκριμένων εκδοτών - εμπόρων, με έδρα την Αθήνα, τη Θήβα, τον Κορυδαλλό, την Πέλλα, την Κέρκυρα και την Ηλεία.
Ο κ. Κολεντζάκης πρόσθεσε ότι η έρευνα του ΣΔΟΕ κινείται σε δύο επίπεδα. Πρώτον στοχεύουν στον εντοπισμό των εκδοτών των τιμολογίων και ήδη στοχοποίησαν εμπόρους στην Ηλεία, στους οποίους έχουν κατάσχει τους φορολογικούς μηχανισμούς και δεύτερον είπε ότι αυτή την περίοδο σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι στους αγρότες που έχουν υποβάλλει αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ με ποσά άνω των 3.000 ευρώ τα έτη 2009 και 2010, ενώ έχει σταματήσει η διαδικασία καταβολής χρημάτων έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.
Υπογράμμισε επίσης ότι το κύκλωμα αποσπούσε μεγάλα ποσά, που δεν είναι γνωστά ακόμη. Ενδεικτικά σημείωσε ότι μόνο στη Μεσσηνία 14 αγρότες κατέθεσαν εικονικά τιμολόγια για επιστροφή ΦΠΑ μέσω συνεταιρισμού, με το ποσό επιστροφής να φτάνει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και τέτοια τιμολόγια έχουν εντοπιστεί και στην Κορινθία και στη Λακωνία.
Ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου επεσήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες αρκετοί αγρότες, από τον θόρυβο που έχει προκύψει, έχουν παρουσιαστεί από μόνοι τους στις ΔΟΥ κι έχουν επιστρέψει μεγάλα ποσά.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.