ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Χαος στην Ευρωπη με τους ηγετες να τελουν σε αδιεξοδο

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της να βγει από την ευρωζώνη υιοθετώντας εκ νέου το παλαιό της νόμισμα, εκτίμησε σήμερα ένας γερμανός ειδικός.
"Καμιά χώρα της ευρωζώνης δεν μπορεί μονομερώς να εγκαταλείψ
ει το ευρώ", δήλωσε ο Χέλμουτ Ζίκμαν, καθηγητής νομισματικού δικαίου στην έδρα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Γκαίτε της Φρανκφούρτης.
"Ένα τέτοιο βήμα είναι παράνομο βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η σταθερότητα του νομίσματος", πρόσθεσε.
Εάν η Ελλάδα επιθυμεί να επιστρέψει στην δραχμή, θα πρέπει να αλλάξουν οι θεμελιώδεις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Σε διαφορετική περίπτωση, η Ελλάδα θα μπορούσε να εγκαταλείψει την ΕΕ εντελώς", είπε ο Ζίκμαν.
Εκτακτη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί για το Δημοψήφισμα!!
Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, πρόκειται να έχουν συνάντηση αύριο Τετάρτη στις Κάνες με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ, καθώς επίσης και με Έλληνες αξιωματούχους, ανακοινώθηκε τις απογευματινές ώρες από την καγκελαρία στο Βερολίνο.
Πολιτικοί παρατηρητές επισήμαναν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η καγκελάριος Μέρκελ πρόκειται να επισπεύσει, κατά μερικές ώρες, την μετάβασή της στις Κάνες (νότια Γαλλία), όπου αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη γίνεται η σύνοδος κορυφής της G20 την ώρα που η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διοργανώσει δημοψήφισμα για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ώθησε ξανά σε κρίση τη 17μελή ευρωζώνη.
Ο Σαρκοζί και η Μέρκελ δήλωσαν νωρίτερα "αποφασισμένοι" να εφαρμόσουν το σχέδιο "σωτηρίας" της Ελλάδας, κάτι το οποίο τέθηκε σε αμφισβήτηση μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου ότι θα διοργανωθεί δημοψήφισμα στη χώρα για τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία. Σε τηλεφωνική τους συνομιλία, ο πρόεδρος της Γαλλίας και η γερμανίδα καγκελάριος ευχήθηκαν να υπάρξει "ταχεία" υιοθέτηση ενός "οδικού χάρτη" για να διασφαλιστεί η εφαρμογή του σχεδίου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.