ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Σε απολογια ο πρωην ισχυρος ανδρας του ΣΔΟΕ

Από διώκτης έγινε ύποπτος και διωκόμενος. Ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρης είναι ύποπτος για ενδεχόμενη διάπραξη αδικήματος.
Ως ύποπτος για ενδεχόμενη διάπραξη αδικήματος, καλείται να καταθέσει ενώπιον του αναπληρωτή Οικονομικού Εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη, ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Ι. Καπελέρης.
Όπως μαθαίνουμε η κλήση προς τον κ. Καπελέρη είναι για την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχει καταγγελία για μη είσπραξη προστίμων που επιβλήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών σε περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.
Είχαν προηγηθεί σειρά από δημοσιεύματα στην εφημερίδα "Καθημερινή" τα οποία έφεραν την παρέμβαση των οικονομικών Εισαγγελέων με προκαταρκτική εξέταση.
Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για "παραμηχανισμό" εντός του υπουργείου ο οποίος εμπόδιζε ή αδρανοποιούσε τη διαδικασία για την είσπραξη των προστίμων, τα οποία και είχαν επιβληθεί για λαθρεμπόριο καυσίμων.
Παράλληλα, τα όσα καταγγέλλονταν στον Τύπο, συσχέτιζαν τη δήλωση παραίτησης του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλη με την ύπαρξη και δράση του "παραμηχανισμού".
Σε ένα μάλιστα δημοσίευμα της εφημερίδας παρατιθόταν και εγκύκλιος που είχε αποστείλει ο κ. Καπελέρης στις αρμόδιες υπηρεσίες ,ως "εξαιρετικά επείγουσα" τον περασμένο Αύγουστο, ζητώντας την αναστολή της είσπραξης των προστίμων, επικαλούμενος επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για το θέμα.
Στο πλαίσιο της έρευνας, που επικεντρώνεται αρχικά στη διάπραξη ή μη του αδικήματος της απιστίας, ο εισαγγελέας κ. Μουζακίτης κάλεσε ως μάρτυρα και ήδη έλαβε κατάθεση από τον κ. Σπινέλη, ο οποίος φέρεται να προσκόμισε στο εισαγγελικό γραφείο έγγραφα σχετικά με την υπόθεση.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το επίμαχο συνολικό ποσό από τα πρόστιμα φθάνει ή και ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ και αφορά διασταυρώσεις στοιχείων και ελέγχους μέσω του συστήματος "Ήφαιστος" για παραβάσεις νομοθεσίας για το πετρέλαιο θέρμανσης.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.