ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσιες

Ετοιμες οι καρεκλες για την μεταβατικη Οικουμενικη Κυβερνηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση, παρουσία του εντολοδόχου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Βασικό αντικείμενο της σύσκεψης είναι η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος.
Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπείται από τον στενό συνεργάτη του Γ.Παπανδρέου, Νίκο Αθανασάκη, η ΝΔ από τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Δημήτρη Σταμάτη και ο ΛΑΟΣ από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Γεωργίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να προσκληθούν κάποια στιγμή στη σύσκεψη η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά. Στην περίπτωση που προσκληθεί η Ντόρα Μπακογιάννη αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ο Φ.Κουβέλης δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα πράξει.
Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης έχει οριστεί για τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ ακόμη δεν έχει καθοριστεί πότε θα ξεκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Από τις πρώτες ενδείξεις προκύπτει ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το υπουργείο Οικονομικών και την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ εξακολουθεί να επιθυμεί να συμμετάσχει με μη κοινοβουλευτικά στελέχη. Εντόνως ακούγονται τα ονόματα των κκ: Δήμα, Βάρδα, Μουρμούρη, Χηνοφώτη, Αρβανιτόπουλο και Μακρυδημήτρη

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.