ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

διαφθορά

Η διαφθορα ζει και βασιλευει στη χωρα

ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ - ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΟ !!
Τον...εύκολο τρόπο βρίσκουν δύο στους δέκα επιχειρηματίες προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντας τους
σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Ποιος είναι αυτός;
Βάζουν το χέρι στην τσέπη και δωροδοκούν δημοσίους υπαλλήλους με σχεδόν τους μισούς μάλιστα, που συμμετείχαν στην έρευνα να δηλώνουν ότι δικαιολογούν αυτή την συναλλαγή και να υποστηρίζουν ότι έκαναν για να μειώσουν την ασφυκτική οικονομική επιβάρυνση που δεχόντουσαν οι επιχειρήσεις τους.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών έχει σταλεί ήδη από τον Πρόεδρο της ΕΣΣΕ Βασίλη Κορκίδη προς τον Υπουργό Οικονομικών Εάγγελο Βενιζέλο ενόψει της διαβούλευσης για το νέο φορολογικό σύστημα.
Τα στοιχεία λοιπόν δείχνουν ότι το 18% των επιχειρηματιών παραδέχθηκε ότι δωροδόκησε φορά δημόσιο υπάλληλο , από μια έως και τρεις φορές έχει δώσει χρήματα «κάτω από το τραπέζι», το 9,2%, πάνω από τρεις φορές το 8,6%, ενώ μόνο μία φορά απάντησε το 4,9%.
Πάντως η πλειονότητα των ερωτηθέντων δηλαδή το 77,3% απάντησε πως δεν έχει δωροδοκήσει ποτέ δημοσίους υπαλλήλους.
Το 88,2% πιστεύει πως η φορολογική συνείδηση των Ελλήνων επιχειρηματιών είναι από χαμηλή έως και ανύπαρκτη και μόλις το 11,8% θεωρεί πως οι συνάδελφοι τους είναι διατεθειμένοι να επωμισθούν στο ακέραιο το σύνολο των φορολογικών τους υποχρεώσεων

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.