ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Η πολιτικη αποτιμηση της Περιφερειας και η νεα εποχη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ:
Ο πρώτος χρόνος της αιρετικής περιφερειακής διοίκησης πέρασε. Η Πελοπόννησος πρέπει να μετρήσει και να αποτιμήσει την δράση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη αλλά και των συνεργατών του.
Οφείλουμε να καταγράψουμε και να αξιολογήσουμε την πορεία του θεσμού και των εκφραστών του. Το σημαια news θα κάνει την δική του αξιολόγηση του χρόνου αυτού και των προσώπων,με κεντρικό θέμα τον Πέτρο Τατούλη που έχει την πλήρη ευθύνη για τον ιστορικό Μοριά.
Εκτός από τις αξιολιογικές μας κρίσεις σας παραθέτουμε και το χρονολόγιο με τις σημαντικότερες δράσεις της περιφέρειας Πελοποννήσου το 2011 για να έχετε και δική σας άποψη.
Απέτυχε το περιφερειακό συμβούλιο
Το περιφερειακό συμβούλιο είναι καθαρά πολιτικό όργανο,το οποίο οφείλει να σχεδιάζει την πορεία της Πελοποννήσου και να καθοδηγεί την ανάπτυξη.
Δεν είναι γνωμοδοτικό ή συνδικαλιστικό όργανο..
Όμως απέτυχε στον πρώτο χρόνο λειτουργείας του να αναδειχθεί ως το κορυφαίο πολιτικό όργανο που θα περιβληθεί με το κύρος της αποτελεσματικότητας και του σχεδιασμού.
Η επιλογή του χώρου είναι απαράδεκτη και ασφαλώς προκαλεί τεράστιες δυσλειτουργίες με αποτέλεσμα να μην βοηθά στην ανάπτυξη του διαλόγου.
Κύριο ρόλο έπαιξε η διάσπαση της μείζονος αντιπολίτευσης που παρατηρήθηκε από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις. Η αντιπολίτευση δεν έχει την δυνατότητα να ορθώσει δομημένο αντιπολιτευτικό λόγο με αποτέλεσμα να έχει χαθεί εντελώς η χαρά της πολιτικής…Οσο και αν ο κ.Τατούλης προσπαθεί ακόμα και «εμπρηστικά» να ανεβάσει το επίπεδο του διαλόγου και να υπάρξει διαπάλη ιδεών αυτή εξαντλείται στις τοποθετήσεις του.
Ο κ. Δράκος είναι απίστευτα μόνος και χωρίς διάθεση για θεσμική αντιπολίτευση.
Οι παρατάξεις της αριστεράς εξαντλούνται σε συνδικαλισμό και σε γενική άρνηση.
Οι συνεδριάσεις είναι μονότονες και βαρετές και είναι ο λόγος που δεν τις παρακολουθεί κόσμος.
Είναι πλέον αναγκαία η αναβάθμιση του περιφερειακού συμβουλίου. Ο πρόεδρος του κ.Πουλοκέφαλος θα πρέπει εκτός από την διεκπεραίωση των θεμάτων να βρεί τον τρόπο να ζωντανέψει τις συνεδριάσεις και διαμορφώσει το νέο πλαίσιο προκειμένου το περιφερειακό να μετεξελιχτεί σε πολιτικό όργανο και να ανέβει τόσο το επίπεδο του διαλόγου όσο και το ενδιαφέρον του.
Η αντιπαράθεση μέχρι σήμερα γίνεται στα προ ημερησίας θέματα που συνήθως έχουν πανελλήνιο χαρακτήρα ενώ στην ουσία των Πελοποννησιακών θεμάτων μπαίνει μόνο ο περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες.
Λείπουν οι ιδέες και οι προτάσεις.
Είναι απολύτως απαραίτητη η τεχνική υποστήριξη του κ.Πουλοκέφαλου και η ενημέρωση των συμβούλων με τα εργαλεία που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία επικοινωνίας.
Αυτή θα διαμορφώσει ενδιαφέρον στους περιφερειακούς συμβούλους για να συμμετέχουν ενεργά στον διάλογο και από «ψηφοφόροι» που είναι σήμερα να γίνουν συνδιαμορθωτές της πορείας.
Οδηγεί εντυπωσιακά την Πελοπόννησο στην νέα εποχή
Τους πρώτους μήνες ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης μίλησε για πράγματα που σχεδόν όλοι θεώρησαν υπερφίαλα και πολιτικολογίες.Μάλιστα λοιδωρήθηκε για την σταθερή φράση του την οποία επαναλάμβανε μονότονα και έλεγε:
«Εχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη όλης της Πελοποννήσου και αναζητούμε τον άδολο πατριωτισμό των Πελοποννησίων για να αναδείξουμε την νέα Πελοπόννησο»
Συνήθως τέτοια λόγια τα λένε οι πολιτικοί και μάλιστα οι έμπειροι που έφαγαν με το κουτάλι το πολιτικό σύστημα που οδήγησε στα μεγάλα αδιέξοδα.Δεν κρύβουμε ότι και εμείς τους πρώτους μήνες θεωρούσαμε ότι ο κ.Τατούλης εξαπολύει μεγάλα λόγια για να κρατά ενεργό το ενδιαφέρον για αυτόν. Ετσι μας είχαν συνηθίσει οι πολιτικοί.
Άλλοι του απέδωσαν..μεγαλοϊδεατισμό και Ναπολεοντισμό.
Από το Πάσχα όμως άρχισε να διαφαίνεται ότι εννοούσε όσα έλεγε και άρχισε ανά τομέα να ξεδιπλώνει το σχέδιο του για την περιφέρεια.
Όταν μάλιστα σταμάτησαν και οι κόντρες με τους αντιπεριφερειάρχες άρχισε να κινείται μία διαδικασία που μας έκανε να την παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.
Διαπιστώσαμε ότι είναι εξαιρετικά ενημερωμένος για κάθε Πελοποννησιακό πρόβλημα σε όλες τις γωνιές της περιφέρειας.
Είναι αεικίνητος και βρίσκεται παντού δίπλα στους πολίτες. Και βεβαίως αποτελεσματικός.
Εστησε από την αρχή την περιφερειακή διοίκηση με τρόπο που κανείς δεν παραπονέθηκε για παραγκωνισμό ή επιλεκτική διάθεση.
Οσοι θεωρούσαμε ότι ο Πέτρος Τατούλης απλά θα κάνει…το αγροτικό του στην Τρίπολη μέχρι να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή κάναμε λάθος.
Ανεξάρτητα από το αν επιθυμεί να επανέλθει είναι πλέον δεδομένο ότι όταν συμβεί αυτό θα έχει βάλει τον Μοριά στον δρόμο της νέας εποχής και θα έχει αφήσει ένα στίγμα οδηγό για το μέλλον. ο λόγος της επιστροφής του θα είναι αυτό το έργο.
Μέσα στις πρώτες 365 μέρες ο κ.Τατούλης:
-Άνοιξε θέματα που καίνε και τα πάλεψε με ένταση και πάθος
-Έδειξε στην κυβέρνηση τον δρόμο αντιμετώπισης των αδιεξόδων στην διαχείριση των απορριμμάτων…και η Πελοπόννησος ήδη έχει κάνει διεθνή διαγωνισμό.
-Μίλησε πρώτος για τις ειδικές Οικονομικές ζώνες που ένα χρόνο μετά αποτελούν όραμα όχι μόνο για τις περιφέρειες αλλά και για την χώρα..
-Βρήκε τον τρόπο να συνομιλεί με την Ευρωπαίκή Ενωση και ζήτησε από τον Ραϊνχεμπαχ τεχνική υποστήριξη για να απογειώσει το ΕΣΠΑ
-Ουσιαστικά το ΕΣΠΑ ξεκόλλησε και επιταχύνει
-Βρήκε δίαυλο επικοινωνίας με τις Βρυξέλλες

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.