ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Ρυθμισεις για πυροπληκτους και σεισμοπληκτους...

Ικανοποίηση Κουσελά για τη θετική κατάληξη ενός πάγιου αιτήματος επαγγελματιών και φορέων της Μεσσηνίας.
Στο άρθρο 21 παρ. 3. του Πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε και συζητείται στη Βουλή, περιέχεται ρύθμιση, με την οποία γίνεται ειδική πρόβλεψη για τους οφειλέτες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ), οι οποίοι είχαν την επαγγελματική τους εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε περιοχές που επλήγησαν από θεομηνίες ή άλλες φυσικές καταστροφές ή έχουν δεχθεί τρομοκρατική επίθεση, μετά την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 2256/1994 (Α’ 196), και έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζημιές.
Πλέον αυτοί θα μπορούν να επιλέξουν, αφού υποβάλουν αντίστοιχη αίτηση στους ανωτέρω ΦΚΑ μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από το μήνα δημοσίευσης του συγκεκριμένου νόμου, την υπαγωγή τους, εκτός από τις λοιπές ρυθμίσεις οφειλών που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία, α) είτε στις διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 2256/1994 (Α’ 196), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, εφόσον δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν υπαχθεί σε αυτές είτε β) στον προσωρινό διακανονισμό της περίπτωσης Α του άρθρου 48 του ν. 3943/2011, με κεφαλαιοποίηση της έως την 31.12.2011 οφειλής τους.
Η ρύθμιση αυτή αφορά ιδιαίτερα τους οφειλέτες των πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων περιοχών της Μεσσηνίας, διευκολύνοντάς τους να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.
‘Οπως δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη διάταξη, «Αυτή η ρύθμιση είχε εδω και καιρό αποτελέσει αίτημά μου και αντικείμενοεπανειλημμένων συζητήσεων με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποίατελικά το αποδέχθηκε. Ικανοποιείται έτσι ένα εύλογο και επιτακτικό αίτημα χιλιάδων πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων συμπολιτών μας, επαγγελματιών και επιχειρήσεων, που υπό τις σημερινές και εξαιρετικάαντίξοες οικονομικές συνθήκες αντιμετωπίζουν σοβαρή δυσκολία να αντιμετωπίσουν σωρευμένες υποχρεώσεις τους απέναντι σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.α ασφαλιστικούς τους φορείς.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.