ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσιες

Στο συνέδριο της Κ.Ε.ΔΕ. ο Νικας...

Στην Κομοτηνή βρίσκεται ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, με την ιδιότητά του, ως Πρόεδρος της Π.Ε.Δ Πελοποννήσου, όπου θα συμμετάσχει στις διήμερες εργασίες του Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (Κ.Ε.Δ.Ε).
Πρόκειται για ένα σημαντικό συνέδριο για την πορεία της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, το οποίο ξεκινά αύριο με τη συμμετοχή Δημάρχων και εκπροσώπων από τους 325 Δήμους της χώρας. Η κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει από τον Υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση και χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Ειδικότερα οι συζητήσεις, που θα γίνουν στο συνέδριο θα έχουν τους εξής θεματικούς άξονες:
• Οι απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις στο Πρόγραμμα «Καλλικράτης» για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των δήμων.
• Η οικονομική κατάσταση των δήμων και η ενεργοποίηση τρόπων, μέσων και πολιτικών, τέτοιων που να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους αφενός και αφετέρου την απρόσκοπτη, αποτελεσματική και ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους πολίτες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
• Η ουσιαστική ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα από πρωτοβουλίες και προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα Α.Κ.Σ.Ι.Α., για την ανάπτυξη και απασχόληση.
• Ο επαναπροσδιορισμός του κοινωνικού ρόλου των δήμων και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνουν πολίτες και τοπικές κοινωνίες

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.