ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Υπο κηδεμονια η Ελλαδα θελει η Μερκελ

Την ύπαρξη πρότασης για τοποθέτηση «εντεταλμένου προϋπολογισμού» στην Ελλάδα επιβεβαίωσαν κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης.
Το Βερολίνο ωστόσο δεν παραδέχεται ότι πρόκειται για γερμανικό σχέδιο. Πηγές της κυβέρνησης Μέρκελ δήλωσαν στην Deutsche Welle ότι πράγματι συζητείται αυτό το διάστημα στο πλαίσιο του Eurogroup στις Βρυξέλλες η πρόταση να οριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένας «εντεταλμένος προϋπολογισμού» για την Ελλάδα.
Ως αιτία για την πρόταση, οι γερμανικοί κύκλοι υπέδειξαν την πρόσφατη προφορική ενημέρωση της τρόικας στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για την «ανεπαρκή» πορεία των μεταρρυθμίσεων στην χώρα, όπως και την αίσθηση που επικρατεί στις Βρυξέλλες, ότι συνεχώς οι εταίροι διατυπώνουν «παράπονα» έναντι της Αθήνας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ρόιτερς και των Financial Times, ο «εντεταλμένος» θα επιτηρεί όλες τις μεγάλες δαπάνες στην Ελλάδα και ταυτόχρονα θα έχει την αρμοδιότητα να θέτει βέτο στις δημοσιονομικές αποφάσεις, εφόσον δεν συνάδουν με τους στόχους των διεθνών δανειστών.
Αυτό συνεπάγεται την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας στην ΕΕ, για ένα χρονικό διάστημα.
Επίσης, σημαίνει τη νομική δέσμευση της Ελλάδας, ότι θα διαθέτει τα έσοδα πρωτίστως και κυρίως για την εξόφληση του χρέους της.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.