ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Βουλή

Τα ναι ΛΑΜΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ειναι οριστικα...

Με τις ομιλίες τους στην Βουλή είπαν ότι θα ψηφίσουν Ναι! Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος (Ν.Δ) και Νάντια Γιαννακοπούλου (ΠΑΣΟΚ) απόψε στην ψηφοφορία που θα γίνει για τους λόγους που αναφέρουν ο καθένας ξεχωριστά και δείχνει την δραματική κατάσταση που βρίσκεται τώρα η χώρα:
Ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ του Γιάννη Λαμπρόπουλου

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ μεταξύ άλλων τόνισε:
«Εδώ, που δυστυχώς, έφθασε η χώρα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε τον δύσκολο, τον επώδυνο, τον ανηφορικό για τον λαό μας δρόμο, από αυτόν της πτώχευσης και της ολικής καταστροφής.
Πρέπει να ψηφισθεί η σύμβαση γιατί θα μειωθεί το χρέος μας κατά 100 δις ευρώ και παράλληλα θα λάβουμε δάνειο ύψους 130 δις ευρώ, ώστε να μείνει η χώρα μας όρθια και να ωφεληθούμε άμεσα από φέτος κατά περίπου 5 δις ευρω τον χρόνο από τοκοχρεολύσια που θα καταβάλαμε.
Σε αυτούς που λένε ΟΧΙ, απαντάμε:
Με πτώχευση δεν θα καταβληθούν μισθοί, συντάξεις, βοηθήματα και θα κινδυνεύσουν οι καταθέσεις στις Τράπεζες.
Δεν θα έχει χρήματα το κράτος για την εισαγωγή πετρελαίου, βενζίνης, τροφίμων, φαρμάκων, πρώτων υλών, και θα επανέλθουμε στη δραχμή, με οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα.
Δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν σχολεία, νοσοκομεία, Ένοπλες Δυνάμεις και άλλες υπηρεσίες και θα κινδυνεύσει η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Με άλλα λόγια ο λαός μας θα ζήσει κατοχική περίοδο.
Σε αυτούς που λένε με πολύ ευκολία και ανευθυνότητα «να πτωχεύσουμε και να διαγράψουμε μόνοι μας τα χρέη», απαντάμε πως οι δανειστές δεν χάνουν τα χρήματά τους. Για παράδειγμα ακόμη και στη Ρωσία, αμέσως μετά από τη Ρώσικη Επανάσταση του 1917 ο Λένιν συνέχισε να πληρώνει τα χρέη του προηγούμενου καθεστώτος.
Με το ΝΑΙ επιδιώκουμε την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ και δίνουμε ελπίδα στον λαό μας ότι με δύσκολο αγώνα μπορούμε να βγούμε από την κρίση.
Τούτες τις κρίσιμες ώρες είμαστε υποχρεωμένοι να αγνοήσουμε το πρόσκαιρο αρνητικό πολιτικό κόστος και να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον και τη σωτηρία της πατρίδος μας.
Αξιοπρέπεια δεν είναι να ζει κανείς σε μια χώρα πτωχευμένη, απομονωμένη, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τύπου «Χότζα» και «πρώην Ανατολικών Καθεστώτων».
Αξιοπρέπεια, είναι με πολύ δουλειά, σύνεση και συνεννόηση να παλέψουμε, να βγούμε από την κρίση, αφού πρώτα κρατήσουμε την Ελλάδα σταθερά μέσα στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια και στην Ευρωζώνη.
Σε αυτή την κρίσιμη εθνικά ώρα πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Μας χωρίζει ουσιαστικά ένα βήμα από τον γκρεμό.
Με την ψήφο μου δεν θέλω να ανοίξω την πόρτα του χάους για την πατρίδα μου» .

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.