ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Φωτια στο πολιτικο σκηνικο με ανατροπες

Σε λίγες ώρες θα βγούν στον αέρα απο Κυριακάτικες εφημερίδες δύο δημοσκοπήσεις που βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.
Η απόλυτη ανατροπή έρχεται σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις και στα μικρά και στα μεγάλα κόμματα
. Η μία θα δημοσιευτεί στο Εθνος και η άλλη στο Βήμα.
Στη δημοσκόπηση της ΜΑRC για το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής η ΝΔ συγκεντρώνει 17,8%, το ΠΑΣΟΚ 13,2%, το ΚΚΕ 7,5, η ΔΗΜΑΡ7,35, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,1%, Σύριζα 6%, ΛΑΟΣ2,5%, Χρυση Αυγή 2,3%, ΔΗΣΥ2,15, Οικολόγοι Πράσινοι 1,9%, Κοινωνική Συμφωνία 1,1%και αδιευκρίνιστη ψήφος 28,2%.
«Καταστροφή» για τα μνημονιακά κόμματα δείχνει νέα δημοσκόπηση της Kapa Research, η οποία τοποθετεί τη Νέα Δημοκρατία μόλις στο 18,1% και το ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζεται ως δεύτερο κόμμα, στο 14,3%, όπως μεταδίδει το protothema.gr.
Με βάση, πάντα, τη δημοσκόπηση, ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,2% ενώ τέταρτο κόμμα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7,2%.
Στην πέμπτη θέση είναι ο Σύριζα με 6% και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 4,9% ενώ ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 3,6% και η Χρυσή Αυγή 3,4%.
Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%, η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη με 1,1% και το Άρμα Πολιτών με 0,7%.
«Πρώτο κόμμα» είναι οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι ξεπερνούν το 25%, ενώ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 22,9%, με τον Αντώνη Σαμαρά να έχει το 21,7% και με το 52,5% να απαντά «κανένας από τους δύο» στη σχετική ερώτηση…

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.