ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Αγρια μαχη Τροικας και Ραιχενμπαχ στις πλατες της χωρας

Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα οδηγείται στις πιο βουβές εκλογές της ιστορίας της, η τρόικα έχει εισηγηθεί να υπάρξει μια σειρά νέων μέτρων με χρονικό ορίζοντα το φθινόπωρο.
Ένα πρόγραμμα το οποίο κυρίως ο Ολλανδός Μπομπ Τράα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 24h.gr έχει επεξεργαστεί και εισηγηθεί. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξπρές ιδιωτικοποιήσεων μέχρι και σε ιδιωτικές μονάδες υγείας (σχετικά αποκαλύψαμε πριν από δέκα ημέρες), νέων φόρων στην κατοικία, απομακρύνσεων από τον δημόσιο τομέα και εν γένει συρρίκνωσης των δημοσίων δαπανών.
Ως προς το προτεινόμενο πάντως πρόγραμμα θα πρέπει να τονίσουμε πως υπάρχει σαφής διάσταση απόψεων μεταξύ τρόικας και Χορστ Ράιχενμπαχ. Ο τελευταίος θεωρεί τις προτάσεις των τροϊκανών «βιαστικές» και ιδιαίτερα δύσκολες να περάσουν στην ήδη ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία.
Θα διερωτηθεί βέβαια κανείς εάν ξαφνικά ο Γερμανός επόπτης έπαθε μια κρίση ευαισθησίας. Κάτι τέτοιο όμως στη διεθνή διπλωματία δεν υπάρχει. Ο βαθύτερος λόγος αυτής της κριτικής είναι η μάχη εξουσίας που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο φορέων εποπτείας της χώρας και της οικονομίας της για το ποιος θα έχει τον τελικό λόγο. Μια διαμάχη που προς το παρόν βρίσκει νικήτρια την τρόικα και όχι τον Γερμανό γραφειοκράτη.
Όμως πίσω από αυτήν την διάσταση απόψεων κρύβεται και μια άλλη υπόγεια κόντρα, μεταξύ του ΔΝΤ και της γερμανικής κυβέρνησης την οποία κυρίως εκφράζει ο κ. Ράιχενμπαχ. Μια Γερμανία η οποία φοβάται πως οι γαλλικές εκλογές θα ανατρέψουν την ατζέντα της και θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων κέντρων εξουσίας στην Ε.Ε.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.