ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΝΤ

Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΖΕΙ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ..

sΒαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις και προσήλωση στο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης, ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την Ελλάδα, σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραχωρεί συνέντευξη στη….γερμανική εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. «Δεν είμαστε αρεστοί στους πολίτες», δηλώνει η ίδια, με αφορμή τους ελέγχους, τέσσερις φορές το χρόνο, εκ μέρους του ΔΝΤ, για το κατά πόσο η Ελλάδα πληροί τους όρους του δανειακού προγράμματος.
«Οι τακτικοί έλεγχοι, πάντως, του πρώτου προγράμματος, δεν εμπόδισαν καθυστερήσεις της κυβέρνησης των Αθηνών σ’ ότι αφορά την εκπλήρωση των μεταρρυθμιστικών προϋποθέσεων», επισημαίνει ο δημοσιογράφος, για να απαντήσει η κ. Λαγκάρντ με τη φράση του Τσόρτσιλ: «Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν ποτέ την άποψή τους».
«Δεν πρόκειται περί αλλαγής πολιτικής. Είναι ένα μεγαλύτερο, συνολικότερο πρόγραμμα. Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις. Ταυτοχρόνως αναμένουμε να διατηρήσει και να συνεχίσει το πρόγραμμα της δημοσιονομικής της σταθεροποίησης», προσθέτει.
Ερωτηθείσα, ωστόσο, γιατί το ΔΝΤ δεν έδωσε ήδη, από το πρώτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, μεγαλύτερη βάση στις μεταρρυθμίσεις και στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου δεν αναγνωρίζει ευθύνη: «Τότε δεν ήμουν εδώ. Δεν το γνωρίζω», δηλώνει

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.